Events

Amports organiseert elk jaar bijeenkomsten waar leden elkaar formeel en informeel ontmoeten en onderling informatie uitwisselen. Onze evenementen zijn tevens dè gelegenheid om iedereen die betrokken is bij de haven van Amsterdam te ontmoeten.

evenementen uit het verleden

Trossen Los! Het Alternatieve Havengildediner op 27/11
27 november 2020
Het Havengildediner zoals Amports dit traditiegetrouw op de laatste vrijdag van november organiseert gaat niet door. Dat betekent niet dat we geen aandacht besteden aan deze speciale dag. Op 27 november 2020 gaan namelijk alle trossen los. Op die dag zetten wij het havenbedrijfsleven in de spotlights met een speciaal programma dat via een livestream wordt gepresenteerd vanuit Het Scheepvaartmuseum door Jort Kelder. Daar wil je bij zijn!
Future Port Session #3
3 november 2020
Amports organiseert op 3 november de derde sessie van het jaar waarin Young Professionals meedenken over de toekomst van de haven. Deze derde sessie staat geheel in het teken van Wonen/Werken/Leven in de haven van Amsterdam. Ben jij een Young Professional?, werk jij in en rondom het Noordzeekanaalgebied of heb jij door je werk te maken met de Amsterdamse Haven? Meld je dan aan voor de derde Future Port Session en denk mee over de toekomst van de haven.
Nieuwe havenstrategie centraal in cast
1 oktober 2020
Port of Amsterdam, ING Bank, ORAM en Amports organiseren op 1 oktober een online bijeenkomst over de actuele stand van zaken in haven van Amsterdam en de toekomst. Het programma wordt uitgezonden vanuit Het Scheepvaartmuseum en staat onder leiding van Kamran Ullah. Op het programma staat een interview met Koen Overtoom (CEO Port of Amsterdam). Daarna gaan we in gesprek met Machiel Bode (Sector bankier Transport en Logistiek bij de ING Bank). Deelnemers kunnen tijdens het webinar hun vragen chatten
Future Port Session #2 gaat over Energietransitie
10 september 2020
Amports organiseert op 10 september de tweede sessie van het jaar waarin Young Professionals meedenken over de toekomst van de haven. Deze tweede sessie staat geheel in het teken van de Energietransitie in de haven van Amsterdam en wordt gehost door TET (Talks Energie Transitie) Amsterdam. Ben jij een Young Professional en wil je meedenken over de toekomst van de haven? Meld je dan nu aan!
In de Machinekamer bij Port Towage Amsterdam
26 juni 2020
In de Machinekamer is door de coronacrisis tijdelijk omgedoopt tot online event! Dit houdt in dat Amports rondleidingen bij leden de komende periode op internet uitzendt. Dat kan 'live' op locatie zijn of als reportage. De eerstvolgende In de Machinekamer is een reportage bij Port Towage Amsterdam naar aanleiding van de ingebruikname van hun sleepboot de Svitzer Jupiter. Bekijk op 26 juni de uitzending!
Future Port Sessions: 'Virtuele Koffiebreaks'
12 of 19 juni 2020
Juist tijdens de coronacrisis moeten we contact met elkaar houden en actuele informatie uitwisselen (over de haven). Daarom nodigt Amports diverse Young Professionals die werkzaam zijn in en rondom het Noordzeekanaalgebied uit voor de 'Future Port Sessions: Virtuele Koffiebreaks' op 12 en 19 juni a.s. Ben jij een Young Professional (<35 jaar) en heb je wegens je werk te maken met de havens van Amsterdam? Geef je dan nu op!
Doe mee aan de 'virtuele koffie' calls
Elke week
Amports organiseert iedere vrijdag weer een 'virtuele koffie' call met leden. In deze informele gesprekken hebben we het over de actuele (economische) situatie tijdens de coronacrisis, persoonlijke omstandigheden en wat verder nog 'ter tafel' komt. Ben je lid van Amports en wil je ook meedoen aan een call? Klik op de knop aanmelden, mail ons je beschikbaarheid en we plannen je in voor een gesprek.
Webinar: Coronacrisis en de haven van Amsterdam
20 mei 2020
Amports organiseert met Port of Amsterdam, ORAM en ING Bank op 20 mei het webinar 'Kansen en bedreigingen voor de havens van Amsterdam als gevolg van de coronacrisis'. Sprekers zijn Rico Luman (Senior Economist ING), Machiel Bode (Sector Banker ING) en Gaston Tchang (Strategy & Innovation Port of Amsterdam). Zij presenteren vanuit hun optiek een toekomstbeeld op basis van diverse economische scenario's
Livestream In de Machinekamer #2 bij CMF
11 Mei 2020
Het concept In de Machinekamer is omgedoopt tot online event! Op maandag 11 mei om 12.30 uur zal de eerste virtuele rondleiding plaatsvinden bij Amports lid Central Mudplant and Fluid services (CMF) in Velsen-Noord. Bekijk tijdens de lunch de livestream via de laptop of telefoon en neem een virtueel kijkje achter de schermen. Vragen stellen kan natuurlijk ook!
Amports -ABN AMRO Bank Havendiner
23 maart 2020
Het Amports ABN-AMRO Bank Havendiner is tot nader order afgelast in verband met mogelijke besmetting met het Covid-19 virus. Als het diner later dit jaar nog wordt gehouden, dan maken wij de nieuwe datum bekend.