Events

Amports organiseert fysieke en online bijeenkomsten waar leden elkaar formeel en informeel ontmoeten en onderling informatie uitwisselen. Onze evenementen zijn tevens dè gelegenheid om iedereen die betrokken is bij de haven van Amsterdam te ontmoeten.

evenementen uit het verleden

Eerste Chocolate Drive-thru in de havens van Amsterdam
1 april 2021
Amsterdam-Westpoort krijgt de eerste Chocolate Drive-thru van Nederland. De nieuwe attractie is een initiatief van Chocolatemakers, die een feestelijke opening organiseren in samenwerking met Amports en ORAM op donderdag 1 april.
Young Professionals VRIJMIBO: Pubquiz 'Amsterdam aan de haven'
12 maart 2021
Na een aantal inhoudelijke sessies was het hoog tijd voor een event waar de nadruk lag op het netwerk van Young Professionals uit de haven. Op vrijdag 12 maart vond de eerste Young Professionals VRIJMIBO: Pubquiz 'Amsterdam aan de haven' plaats. En ja er was één duidelijke winnaar...
Port of Harlingen lanceert André Kuipers in webinar over de haven van de toekomst
11 maart 2021
Port of Harlingen schakelt voormalig astronaut en goede doelenambassadeur André Kuipers in om vast te stellen wat de succesfactoren zijn voor de haven van de toekomst. Dat gebeurt op donderdag 11 maart om 16.00 uur in een één uur durend webinar en Port of Harlingen nodigt leden van Amports uit hieraan mee te doen.
De Machinekamer PITCH zet Amports-leden op virtuele podium
18 februari 2021
Amports start het nieuwe jaar met een spin-off van de succesvolle reeks online rondleidingen in De Machinekamer. De Machinekamer PITCH biedt leden van Amports de gelegenheid hun product of dienst doelgericht aan te bieden in een online video call. Buko Huisvesting uit Beverwijk bijt het spits af op het nieuwe virtuele podium van Amports. Matchmaking anno 2021.
Trossen Los! Het Alternatieve Havengildediner op 27/11
27 november 2020
Het Havengildediner zoals Amports dit traditiegetrouw op de laatste vrijdag van november organiseert gaat niet door. Dat betekent niet dat we geen aandacht besteden aan deze speciale dag. Op 27 november 2020 gaan namelijk alle trossen los. Op die dag zetten wij het havenbedrijfsleven in de spotlights met een speciaal programma dat via een livestream wordt gepresenteerd vanuit Het Scheepvaartmuseum door Jort Kelder. Daar wil je bij zijn!
Future Port Session #3
3 november 2020
Amports organiseert op 3 november de derde sessie van het jaar waarin Young Professionals meedenken over de toekomst van de haven. Deze derde sessie staat geheel in het teken van Wonen/Werken/Leven in de haven van Amsterdam. Ben jij een Young Professional?, werk jij in en rondom het Noordzeekanaalgebied of heb jij door je werk te maken met de Amsterdamse Haven? Meld je dan aan voor de derde Future Port Session en denk mee over de toekomst van de haven.
Nieuwe havenstrategie centraal in cast
1 oktober 2020
Port of Amsterdam, ING Bank, ORAM en Amports organiseren op 1 oktober een online bijeenkomst over de actuele stand van zaken in haven van Amsterdam en de toekomst. Het programma wordt uitgezonden vanuit Het Scheepvaartmuseum en staat onder leiding van Kamran Ullah. Op het programma staat een interview met Koen Overtoom (CEO Port of Amsterdam). Daarna gaan we in gesprek met Machiel Bode (Sector bankier Transport en Logistiek bij de ING Bank). Deelnemers kunnen tijdens het webinar hun vragen chatten
Future Port Session #2 gaat over Energietransitie
10 september 2020
Amports organiseert op 10 september de tweede sessie van het jaar waarin Young Professionals meedenken over de toekomst van de haven. Deze tweede sessie staat geheel in het teken van de Energietransitie in de haven van Amsterdam en wordt gehost door TET (Talks Energie Transitie) Amsterdam. Ben jij een Young Professional en wil je meedenken over de toekomst van de haven? Meld je dan nu aan!
In de Machinekamer bij Port Towage Amsterdam
26 juni 2020
In de Machinekamer is door de coronacrisis tijdelijk omgedoopt tot online event! Dit houdt in dat Amports rondleidingen bij leden de komende periode op internet uitzendt. Dat kan 'live' op locatie zijn of als reportage. De eerstvolgende In de Machinekamer is een reportage bij Port Towage Amsterdam naar aanleiding van de ingebruikname van hun sleepboot de Svitzer Jupiter. Bekijk op 26 juni de uitzending!
Future Port Sessions: 'Virtuele Koffiebreaks'
12 of 19 juni 2020
Juist tijdens de coronacrisis moeten we contact met elkaar houden en actuele informatie uitwisselen (over de haven). Daarom nodigt Amports diverse Young Professionals die werkzaam zijn in en rondom het Noordzeekanaalgebied uit voor de 'Future Port Sessions: Virtuele Koffiebreaks' op 12 en 19 juni a.s. Ben jij een Young Professional (<35 jaar) en heb je wegens je werk te maken met de havens van Amsterdam? Geef je dan nu op!