Adresgegevens

Rietlanden Terminals BV
Westpoortweg 502
1047 HB Amsterdam
branches: Dry & liquid bulk handling terminals
www.rietlanden.com

Een stuwadoor van formaat

Rietlanden Terminals is een belangrijke speler in de overslag van merendeels kolen, maar ook schroot en andere droge bulk. In de haven van Amsterdam hebben we 2 locaties waar de overslag van deze producten plaats vinden. Dit gebeurt in de Afrikahaven en de Amerikahaven. Onze opslagcapaciteit bedraagt ca. 2.6 miljoen ton.

Met vijf moderne drijvende kranen hebben wij ook de mogelijkheid om elders in de Amsterdamse havens en in IJmuiden op de boeien schepen te laden en te lossen. Naast vijf drijvende kranen beschikken wij over divers zwaar walmaterieel waarmee wij opslag en doorvoer van producten, voor een toenemend aantal opdrachtgevers in Europa, verzorgen.

Cape size schepen van ca. 170.000 ton kunnen bij ons worden gelost.

Aan het begin van de vorige eeuw startte Rietlanden Terminals onder de naam Rietlanden Stevedores. Onze Roots liggen in de Borneokade in Amsterdam. Daar bleef het bedrijf lange tijd klein. In de jaren ’90 begon het bedrijf te groeien. Binnen 15 jaar tijd groeide Rietlanden van 30 medewerkers naar ca. 120 medewerkers en de overslag van 700.000 ton naar 7,2 miljoen ton overslag per jaar.

Met het vertrouwen en support van onze huidige klanten en ons specialisme in de kolen blend markt zijn wij in staat nog verder te groeien.