Adresgegevens

Nieuw-Zeelandweg 16
1045 AL Amsterdam
www.peinemann.nl

 

Peinemann is partner en dienstverlener in de wereld van horizontaal-, verticaal- en wegtransport. Het bedrijf verhuurt en verkoopt een scala aan hoogwerksystemen, heftrucks en container handling equipment. Onder de naam Peinemann Port Services is een geïntegreerde onderhoudsdienst actief in de havens van Amsterdam en Rotterdam. Dit onderdeel is ready to go voor onderhoud aan technische systemen en het plegen van aanpassingen aan complexe systemen. In het werk ligt de focus op meedenken met de klant en opbouwen van langdurige relaties. #uitgelicht #leden #duurzaam #ondernemen #haven #66jaar

Peinemann CEO Ab Kornet en Adjunct Directeur Dick van den Burger

Peinemann is van oorsprong een Rotterdams familiebedrijf, opgericht in de Maasstad in 1954 door de familie Peinemann. Wat begon als een familiebedrijf groeide in 65 jaar uit tot een one-stop-shop onderneming met op dit moment bijna 1000 medewerkers en vestigingen over de hele wereld. In Amsterdam zit Peinemann aan de Nieuw-Zeelandweg in het Westelijk-Havengebied. De meeste medewerkers zijn werkzaam in Rotterdam-Hoogvliet, nabij de Eem- en de Waalhaven. Er zijn ook vestigingen in Cuba en Roemenië.

Duurzaaon m ondernemen
Wat begon met het verhuren van heftrucks en personeel in de Rotterdamse haven, is in de loop der jaren uitgegroeid tot een full service provider met een uitgebreide vloot aan machines. Van generatie op generatie houdt de familie Peinemann zich bezig met duurzaam ondernemen om zo op de lange termijn te investeren in mens en milieu. 

Interview
Speciaal voor ‘uitgelicht’ ging de redactie van Amports langs bij Peinemann in Rotterdam om kennis te maken met CEO Ab Kornet en ankerpunt van Peinemann Amsterdam, adjunct-directeur Dick van den Burger. Het leverde een interessant gesprek op over de stijl, groeiambities en unieke opdrachten van de onderneming. Dat eindigde met een informatieve rondleiding langs de bedrijven van Peinemann op het steeds kleiner wordende industriepark Nieuwe Gadering Hoogvliet.

De reportage over Peinemann verschijnt binnenkort op deze site en in de mei-editie van ons magazine Ways to Sea. Houd onze website en social mediakanalen in de gaten voor het uitgebreide verslag!