Actueel

De havens van Amsterdam zijn constant in ontwikkeling. Amports Actueel biedt een dagelijks overzicht van actualiteiten, achtergronden en reportages over ontwikkelingen bij onze participanten en de haven waarin zij actief zijn

De Koperen Ploeg lanceert handige app
27 mei 2020
De Koperen Ploeg ontwikkelde een handige app met bijbehorende website waarmee klanten de services van het bedrijf mobiel sneller kunnen oproepen. Michael Schotte, voorzitter van de Koperen Ploeg roept toekomstige gebruikers op om de nieuwe applicatie meteen te downloaden en in te zetten. Deze is nu gratis verkrijgbaar in de app-stores van Google en Apple.
Lancering INFLOOW Contact Tracer
26 mei 2020
De Ahrma Groep ontwikkelde een slim apparaatje dat werkgevers helpt de gezondheid van haar medewerkers te beschermen en een uitbraak van het COVID-19 virus binnen de eigen organisatie zo snel mogelijk te stoppen. De Contact Tracer meet automatisch de afstand tot andere tracers en maakt een registratie als 2 tracers binnen anderhalve meter van elkaar zijn.
Havenwebinar brengt lichtpuntjes in beeld
25 mei 2020
Zijn er nog lichtpuntjes voor de Nederlandse economie en in het bijzonder voor de havens midden in de coronacrisis? Dat was het uitgangspunt van een speciaal webinar waarin specialisten van ING Bank en Port of Amsterdam hun visie gaven op de toekomst op basis van diverse economische scenario’s. Behalve bedreigingen kwamen ook kansen in beeld
Webinar over gevolgen haven door corona
14 mei 2020
Amports organiseert met Port of Amsterdam, ORAM en ING Bank op 20 mei het webinar 'Kansen en bedreigingen voor de havens van Amsterdam als gevolg van de coronacrisis'. Sprekers zijn Rico Luman (Senior Economist ING), Machiel Bode (Sector Banker ING) en Gaston Tchang (Strategy & Innovation Port of Amsterdam). Zij presenteren vanuit hun optiek een toekomstbeeld op basis van diverse economische scenario's
LIVE: 'In de Machinekamer' bij CMF
10 mei 2020
De eerste livestream van het event 'In de Machinekamer' vond maandag 11 mei plaats bij Amports lid CMF Services in Velsen-Noord. Velen namen tijdens de lunch een virtueel kijkje achter de schermen. Eigenaar Menno Wognum gaf de exclusieve rondleiding door het bedrijf en ontving veel positieve respons van de kijkers. Bekijk hier de uitzending terug!
Mondkapjes op de pont verplicht vanaf 1 juni
7 mei 2020
Mensen die vanaf 1 juni op de pont stappen moeten verplicht een mondkapje dragen. Dat heeft het GVB bekendgemaakt. Het vervoersbedrijf hanteert als argument dat mondkapjes in alle voertuigen van het bedrijf moeten worden gedragen en dus ook op de pontjes.
Expositie vader en zoon Van de Velde naar 2021
6 mei 2020
Vanwege de impact van het coronavirus heeft Het Scheepvaartmuseum het tentoonstellingsprogramma voor het komende jaar herzien. Gevolg is dat de geplande tentoonstelling over de 17de eeuwse zeeschilders vader en zoon Willem van de Velde een jaar verschoven wordt naar 2021.
Amports presenteert nieuw jaarprogramma
4 mei 2020
Amports presenteert als gevolg van de coronacrisis een alternatief jaarprogramma. 2020 zou in het teken staan van 75 jaar Amports. Gegeven de omstandigheden is het jubileumprogramma afgelast en organiseren wij de komende maanden diverse online bijeenkomsten voor leden, partners en stakeholders.
Wereldhavendagen 2020 gaan niet door
4 mei 2020
De 43e editie in Rotterdam stond gepland op 4, 5 en 6 september 2020. Ondanks dat dit weekend buiten het momenteel geldende verbod op grote evenementen valt, heeft de organisatie besloten het evenement te annuleren. De wereldhavendagen is het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland.