6 maart 2014  
 

Havenflits no. 03

 
Actueel
 
Error parsing XSLT file: \xslt\mailtemplates/EventsList.xslt
Shuttle op de rails
 
Maandag 3 maart was het dan zover. Onder grote belangstelling vertrok om 17.30 uur de eerste rail shuttle van Herik Rail vanaf de USA Terminal naar Milaan. Speciale gast Karla Peijs, oud-minister van Verkeer en Waterstaat, gaf het officiële startsein.

 
 
Op naar de Havenvisie 2030
 
Zo’n honderd belangstellenden lieten zich maandag 3 maart in het BIM-huis bijpraten over de voortgang van de nieuwe Havenvisie 2030. Deze klanten en stakeholders van Havenbedrijf Amsterdam hebben de afgelopen maanden intensief meegedacht over de totstandkoming. De conceptversie van de Havenvisie is inmiddels gereed.

 
 
Steun voor Ter Haak Group
 
Goed nieuws voor de Ter Haak Group. Drie strategische investeerders hebben besloten om het ruim honderd jaar oude familiebedrijf financieel te steunen. Deze financiële injectie versterkt de balanspositie van Ter Haak Beheer (THB) en geeft het bedrijf meer dan voldoende ruimte om de herstructurering versneld af te ronden.

 
 
Nieuwe rol voor Wim Vlemmix
 
Hij werkt al sinds 1982 bij Havenbedrijf Amsterdam NV. We hebben het over Wim Vlemmix (65), die nog ruim een jaar doorgaat als directieadviseur. Een goede beslissing want Vlemmix beschikt over een enorme hoeveelheid kennis en ervaring over de Amsterdamse havenregio.

 
 
Willem Bentinck naar Nederlands Loodswezen
 
Naast Wim Vlemmix neemt nog een boegbeeld afscheid van de Amsterdamse havenregio. Willem Bentinck (45), voorzitter van het Loodswezen Regio Amsterdam-IJmond, is per 1 maart benoemd tot directeur van het Nederlands Loodswezen in Hoek van Holland.

 
 
ALBA Group aanwinst voor Amsterdam
 
Het heeft even geduurd maar er is weer volop bedrijvigheid op de Vlothavenpier in Westpoort. Op vrijdag 21 februari was de feestelijke opening van de nieuwe exportterminal van de Duitse ALBA Group. Dankzij deze terminal kan ALBA staalschroot, non-ferro metalen, kunststoffen en papier wereldwijd op de markt brengen.

 
 
Simulator aan het werk
 
De oplettende lezer van Zeehavens Amsterdam heeft in het decembernummer al een uitgebreid artikel kunnen lezen over de unieke sleepboot- en offshoresimulator in IJmuiden. Dit is een joint-venture van Iskes Towage & Salvage en Damen Shipyards onder de welluidende naam 360-Control.

 
 
Sterk staaltje
 
Al diverse jaren is Tata Steel in IJmuiden bezig met de ontwikkeling van zogeheten hogesterktestaal. Logisch, want dit staal heeft – de naam doet het al enigszins vermoeden - een zeer hoge sterkte maar is tevens dun en goed vervormbaar.

 
 
Aat Eerenberg geeft het stokje over
 
Hij is ruim vier jaar een enthousiaste directeur gewest van de Stichting Collectieve Beveiliging Amsterdam (CBA) maar op 1 februari heeft hij het stokje overgedragen aan veiligheidsadviseur Debora Lenten. We hebben het over Aat Eerenberg (69) die na een mooie carrière bij Aon Risk Services in september 2009 directeur werd van CBA.

 
 
‘Zware jongens’ in IJmuiden
 
Mogelijk roept de term ‘zware jongens’ bij u nostalgische associaties op met de gelijknamige boeven uit Donald Duck, maar in dit geval gaat het over een nieuwe tentoonstelling in het Zee- en Havenmuseum in IJmuiden.

 
 
Reddingboot op thuisbasis
 
Sinds woensdag 26 februari kunt u hem bewonderen op zijn vaste ligplaats aan de Vissershaven in IJmuiden: de gloednieuwe all-weather reddingboot Nh 1816 van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM).

 
 
Digitale portofoons in Amsterdamse haven
 
Het zal niet bij iedereen bekend zijn maar OTOS LMR Systems in Lithoijen (Noord-Brabant) en Neer (Limburg) is al zo’n twintig jaar actief in de Amsterdamse havenregio. Sinds 1994 levert het bedrijf portofoons, mobilofoons en andere communicatieapparatuur aan bedrijven als Oiltanking, BP, Eurotank, IGMA, Waterland Terminal, CTVrede, Graniet Import en PARO.

 
 
Nieuwe editie Zeehavens Amsterdam
 
De eerste editie van Zeehavens Amsterdam in 2014 is verschenen! Naast uitgebreide aandacht voor het thema energie, veel aandacht aan de nieuwe Haventarieven, recycling van afvalstromen en de boeiende ervaringen van twee Amsterdamse havenartsen.

 
 
 
Agenda
 
 

Adverteren in de havenflits?

Hiervoor kunt u contact opnemen met Chris van der Deijl, projectmanager Amports.
Tel. 020- 627 37 06 of vanderdeijl@amports.nl

 
 
 
 
Suggesties
 

Tips voor de Havenflits kunt u doorgeven aan hoofdredacteur Bart Stam. Tel. 020-627 37 06 of bstam@amports.nl

 
 
 


De Havenflits is de maandelijkse nieuwsbrief van Amports en wordt verzonden naar zo'n 2.500 abonnees. Aanmelden kan via onze website, www.amports.nl

Hier uw bedrijfslogo?

Neem contact op met Chris van der Deijl, projectmanager Amports. 

Tel 020 - 627 37 06 of vanderdeijl@amports.nl 


 
 
 
 
   
Quicklinks
› Zeehavens Amsterdam
› Havenflits
 
Volg ons via
Linkedin
 
contact
Het Havengebouw
De Ruijterkade 7 (13e etage)
1013 AA Amsterdam
 
tel: 020 6273706
fax: 020 6264969
@: amports@amports.nl
 
 
Copyright 2012 Amports.nl | All rights reserved.
Privacy & cookies