4 april 2014  
 

Havenflits no. 04

 
Actueel
 
Error parsing XSLT file: \xslt\mailtemplates/EventsList.xslt
Grootste reeferschip ooit in IJmuiden
 
In IJmuiden zijn ze heus wel wat gewend als het gaat om visserijschepen. Toch baarde de komst van de 185 meter lange en 24 brede mv Colombian Star op maandag 31 maart het nodige opzien. Het gaat namelijk om het grootste reeferschip ooit in IJmuiden.

 
 
‘Koninklijke’ doop voor de KNRM
 
We blijven nog even in IJmuiden waar zich woensdag 2 april een ‘koninklijke’ doop afspeelde. Niemand minder dan koningin Maxima kwam naar het hoofdkantoor van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) aan de Vissershaven om de gloednieuwe reddingboot Nh 1816 te dopen.

 
 
Riviercruises groeien als nooit tevoren
 
Hoewel de zeecruises het nog altijd goed doen in de Amsterdamse havenregio, zijn het momenteel de riviercruises die spectaculair groeien. Zo hebben in 2013 zo’n 2400 riviercruiseschepen Noord-Holland bezocht, waarvan maar liefst 1500 in Amsterdam. Het aantal zeecruiseschepen in Amsterdam en IJmuiden daalde vorig jaar met zes procent naar 176, maar stijgt in 2014 weer naar 189 calls.

 
 
Amsterdam de efficiëntste cruisehaven
 
We blijven nog even in de wereld van de zee- en riviercruises, waar de Amsterdamse haven onlangs een prestigieuze prijs in de wacht sleepte. Wie wil er nu niet worden gekozen tot beste haven voor zijn ‘Most Efficient Port Services’?

 
 
Duurzaam ontgassen is mogelijk
 
Het ontgassen van binnenvaarttankers is een serieus probleem. Havenbedrijf Amsterdam heeft daarom ruimte in Westpoort beschikbaar gesteld voor het testen van duurzame oplossingen. Ondanks alle milieu-inspanningen van de aflopen jaren blijft het ontgassen van de ladingtanks van binnenvaarttankers een knelpunt.

 
 
Een kwart eeuw Zeehaven IJmuiden NV
 
Over een week, donderdag 10 april om precies te zijn, viert Zeehaven IJmuiden NV feest in de Felison Cruise Terminal. Het is dan precies 25 jaar geleden dat minister Smit-Kroes van Verkeer en Waterstaat haar handtekening zette onder de privatisering van het Staatsvissershavenbedrijf (SVHB).

 
 
Duurzame cacao, betere chocolade
 
Amsterdam is de grootste cacaohaven ter wereld en onderstreept dat de laatste jaren met een groot chocoladefestival (Chocoa) in het voorjaar dat bestaat uit diverse activiteiten. Ruim 4500 mensen bezochten dit weekeinde Het Scheepvaartmuseum om de vele chocolades te proeven. Chocolademakers uit de hele wereld waren aanwezig om toelichting te geven.

 
 
Drukbezochte Maritime & Offshore Career Event
 
Gisteren, op woensdag 2 april jl. vond de achtste editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) plaats in het Beurs-WTC gebouw in Rotterdam. De beurs gericht op carrière in de maritieme en offshore industrie mocht ruim 4449 bezoekers ontvangen.

 
 
 
Agenda
 
 

Adverteren in de havenflits?

Hiervoor kunt u contact opnemen met Chris van der Deijl, projectmanager Amports.
Tel. 020- 627 37 06 of vanderdeijl@amports.nl

 
 
 
 
Suggesties
 

Tips voor de Havenflits kunt u mailen naar redactie@amports.nl of via tel. 020-627 37 06

 
 
 


De Havenflits is de maandelijkse nieuwsbrief van Amports en wordt verzonden naar zo'n 2.500 abonnees. Aanmelden kan via onze website, www.amports.nl

Hier uw bedrijfslogo?

Neem contact op met Chris van der Deijl, projectmanager Amports. 

Tel 020 - 627 37 06 of vanderdeijl@amports.nl 


 
 
 
 
   
Quicklinks
› Zeehavens Amsterdam
› Havenflits
 
Volg ons via
Linkedin
 
contact
Het Havengebouw
De Ruijterkade 7 (13e etage)
1013 AA Amsterdam
 
tel: 020 6273706
fax: 020 6264969
@: amports@amports.nl
 
 
Copyright 2012 Amports.nl | All rights reserved.
Privacy & cookies