2 oktober 2014  
 

Havenflits no. 10 - oktober 2014

 
Actueel
 
Error parsing XSLT file: \xslt\mailtemplates/EventsList.xslt
Vliegende treinen
 
De argeloze voorbijganger die zich woensdagmiddag rond het middaguur bij de Waterland Terminal ophield, zal vreemd hebben opgekeken: daar zweefde een treinwagon door de lucht. Arjan Honing, werkzaam als marine surveyor voor expertisebureau Interlloyd Averij, weet er meer van.

 
 
Greendeal tegen plasticravage in zee
 
De zee is in hoog tempo aan het vervuilen. Voor alles vormen plastics een groot probleem. Om verdere vervuiling tegen te gaan, hebben het Rijk en betrokken partijen de Greendeal Scheepsafval & Plastics ondertekend.

 
 
Ellen ten Damme doopt nieuw loodsvaartuig Procyon
 
Multitalent Ellen ten Damme heeft 12 september op spectaculaire wijze het derde nieuwe loodsvaartuig Procyon gedoopt. Geheel in stijl werd Ten Damme vanuit een helikopter op het schip gehoist.

 
 
Kans op nieuwe veerverbinding neemt toe
 
Een nieuwe veerdienst tussen Velsen-Zuid en Amsterdam heeft kans van slagen. Provinciale Staten van Noord-Holland hebben 22 september besloten dat er met een aanbesteding voor de veerdienst wordt gestart.

 
 
Struyk Verwo breidt uit in Amsterdamse haven
 
Struyk Verwo heeft een erfpachtovereenkomst getekend voor een uitbreiding van haar terrein. De betonwarenfabrikant, gevestigd aan de Amerikahavenweg, produceert bestratingsmateriaal en is hofleverancier van de gemeente Amsterdam.

 
 
Werken aan werk
 
Sinds de oprichting, eind 2011, heeft het Werkgeversservicepunt Groot Amsterdam ruim vierhonderd gemotiveerde werkzoekenden in de havenregio aan werk geholpen. Voor een groot deel gaat het om mensen die op de arbeidsmarkt anders tussen wal en schip dreigen te vallen.

 
 
Levenslessen
 
Het opleiden van personeel is voor een organisatie van levensbelang. De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) neemt dat letterlijk: voor haar geldt dat goed opgeleide vrijwilligers het verschil maken tussen leven en dood.

 
 
Heet avondje Ruigoord
 
Een warme nazomeravond, een unieke locatie, warme tango-klanken en goed eten. Sommige events mag je niet missen. Dat vonden maar liefst 225 leden van Amports, ORAM en Havenclub Amsterdam ook; zij beleefden onlangs de heerlijke, derde editie van de HavenBBQ, georganiseerd door Amports en ORAM.

 
 
Boeiend!
 
In de serie Boeiend vertelt een trotse medewerker uit de Amsterdamse havenregio (Amsterdam, Beverwijk, IJmuiden, Zaanstad) aan onze lezers wat zijn of haar job zo boeiend maakt. Deze maand is het woord aan Merel Ambeck, als administratief medewerkster actief voor Scheepswerf Brouwer.

 
 
 
Agenda
 
 

Adverteren in de havenflits?

Hiervoor kunt u contact opnemen met Chris van der Deijl, projectmanager Amports.
Tel. 020- 627 37 06 of vanderdeijl@amports.nl

 
 
 
 
Suggesties
 

Tips voor de Havenflits kunt u mailen naar redactie@amports.nl of via tel. 020-627 37 06

 
 
 


De Havenflits is de maandelijkse nieuwsbrief van Amports en wordt verzonden naar zo'n 2.500 abonnees. Aanmelden kan via onze website, www.amports.nl

Hier uw bedrijfslogo?

Neem contact op met Chris van der Deijl, projectmanager Amports. 

Tel 020 - 627 37 06 of vanderdeijl@amports.nl 


 
 
 
 
   
Quicklinks
› Zeehavens Amsterdam
› Havenflits
 
Volg ons via
Linkedin
 
contact
Het Havengebouw
De Ruijterkade 7 (13e etage)
1013 AA Amsterdam
 
tel: 020 6273706
fax: 020 6264969
@: amports@amports.nl
 
 
Copyright 2012 Amports.nl | All rights reserved.
Privacy & cookies