6 november 2014  
 

Havenflits no. 11 - november 2014

 
Actueel
 
College legt positief besluit zeesluis voor aan gemeenteraad
 
Het college van burgemeester en wethouders vraagt de gemeenteraad in te stemmen met een Amsterdamse bijdrage van maximaal 105,25 miljoen euro aan het rijksproject Zeetoegang IJmond. Het college steunt daarmee de ambities van het Havenbedrijf Amsterdam.

 
 
Welkom Holland Cargo Terminal
 
Holland Cargo Terminal (HCT) is de nieuwe uitbater van de Amsterdamse Containerterminal (ACT). Het bedrijf maakt als volledige dochter onderdeel uit van de Noord-Hollandse TMA-holding, waartoe ook overslagbedrijf MEO en Thor Shipping behoren.

 
 
Driekwartmiljoen euro voor stages zeevaart en waterbouw
 
Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur & Milieu) trekt 750.000 euro uit om jongeren te interesseren voor nautische beroepen. Volgens haar is voldoende aanbod van gekwalificeerd personeel essentieel om Nederland aantrekkelijk te houden als maritiem vestigingsland en voor de veiligheid van Nederlandse schepen en de Nederlandse kustwateren.

 
 
Maiden voyage voor Grande Lagos (Grimaldi) in Amsterdam
 
Erewater, een schildje van de stad Amsterdam en een maritiem kompas. Dat viel de kapitein van de Grande Lagos 27 oktober traditioneel ten deel nadat hij het schip voor het eerst de Amsterdamse haven liet aanlopen.

 
 
Chocolatemakers wint DAM Prijs 2014
 
Chocolatemakers kan trots zijn: het mag zichzelf een jaar lang de duurzaamste MKB’er van Amsterdam noemen. Om die titel te onderstrepen, ontving het bedrijf uit stadsdeel Noord tijdens de finaleavond op 27 oktober de DAM Prijs-wisselbokaal.

 
 
Met ACE nieuw werkgeversplatform voor MRA opgericht
 
Met het in gang zetten van een oude machine in de Kromhoutwerf hebben wethouders Vliegenthart (Amsterdam) en Langenacker (Haarlem) het nieuwe werkgeversplatform ACE gelanceerd. ACE gaat werknemers in de Amsterdamse regio begeleiden van werk naar werk om te voorkomen dat ze in de kaartenbakken belanden.

 
 
Gezellig dringen geblazen op AYOP-paviljoen
 
Een van de betere motieven voor een beursdeelname is nieuwe contacten leggen. Een rondje over het AYOP-paviljoen tijdens de Offshore Energy 2014, dat op 28 en 29 oktober plaatshad in de Amsterdamse RAI, leerde dat een dozijn collega-leden in die opzet meer dan geslaagd is.

 
 
Maak kennis met Amports’ nieuwste vrienden
 
Oktober was een vriendelijke maand: Amports mocht maar liefst vijf nieuwe leden in haar midden verwelkomen. We stellen graag aan u voor: Venus & de Waard BV, Watertalent, Ab Ovo Nederland BV, Almarach Europe BV en Enjoy & Deploy.

 
 
Vers drinkwater op schepen
 
De Zaandamse onderneming De Waterboot heeft het vijftig meter lange schip Mts Wabo 3 omgebouwd tot waterbufferboot met een maximumcapaciteit van 430.000 liter water. De bijzonderheid ervan is dat het leidingwerk is opgetrokken uit HDPE-materialen.

 
 
Mis ‘m niet!
 
Zij is er weer, de vijfde editie dit jaar van Zeehavens Amsterdam. Met als thema Opleiding & arbeidsmarkt. Voor wie bij wil blijven in de havenregio, voor nu en in de toekomst.

 
 
 
Agenda
 
 

Adverteren in de havenflits?

Hiervoor kunt u contact opnemen met Chris van der Deijl, projectmanager Amports.
Tel. 020- 627 37 06 of vanderdeijl@amports.nl

 
 
 
 
Suggesties
 

Tips voor de Havenflits kunt u mailen naar redactie@amports.nl of via tel. 020-627 37 06

 
 
 


De Havenflits is de maandelijkse nieuwsbrief van Amports en wordt verzonden naar zo'n 2.500 abonnees. Aanmelden kan via onze website, www.amports.nl

Hier uw bedrijfslogo?

Neem contact op met Chris van der Deijl, projectmanager Amports. 

Tel 020 - 627 37 06 of vanderdeijl@amports.nl 


 
 
 
 
   
Quicklinks
› Zeehavens Amsterdam
› Havenflits
 
Volg ons via
Linkedin
 
contact
Het Havengebouw
De Ruijterkade 7 (13e etage)
1013 AA Amsterdam
 
tel: 020 6273706
fax: 020 6264969
@: amports@amports.nl
 
 
Copyright 2012 Amports.nl | All rights reserved.
Privacy & cookies