5 december 2013  
 

Havenflits no. 12

 
Actueel
 
Error parsing XSLT file: \xslt\mailtemplates/EventsList.xslt
Wijsmuller in de prijzen
 
Tien jaar lang mocht hij als voorzitter van Amports de Havenpenning uitreiken aan een ondernemer, politicus of bestuurder die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de Amsterdamse havenregio. Nu, tijdens het 68e Havengildediner op vrijdag 29 november in Hotel Okura, was Michiel Wijsmuller zelf aan de beurt toen de huidige voorzitter Frans Baud hem naar het podium riep en het kostbare kleinood aan hem overhandigde.

 
 
Emma at Work
 
We blijven nog even bij het Havengildediner. Traditiegetrouw reikt de president-directeur van Havenbedrijf Amsterdam NV namens het havenbedrijfsleven een cheque uit aan ‘Emma at Work’. Een stichting die zich al jarenlang inspant om jongeren met een chronische ziekte aan werkervaring te helpen.

 
 
Een mooi cruiseseizoen
 
Traditiegetrouw sluit promotieorganisatie Amsterdam Cruise Port (ACP) in november altijd het cruiseseizoen af en dit jaar was dat niet anders. Op donderdag 21 november kon voorzitter Hans Gerson in het sfeervolle Amsterdam Museum de balans opmaken van 2013 en de blik richten op 2014.

 
 
Steiger voor de Zaanse Schans
 
Nu we het er toch over hebben: de Zaanse Schans is sinds vrijdag 22 november een aanlegsteiger rijker voor motorcharterschepen. Dit zijn schepen van circa 55 meter lang met zo’n vijftig passagiers aan boord. Burgemeester Geke Faber en gedeputeerde Jan van Run verrichtten de feestelijke opening.

 
 
Kwart eeuw Zeehaven IJmuiden NV
 
Het duurt nog even maar het is goed om nu al in uw agenda te zetten: op 10 april 2014 bestaat Zeehaven IJmuiden NV precies 25 jaar. Dat is alvast een felicitatie waard voor het enige volledig geprivatiseerde havenbedrijf van Nederland dat sinds 1989 bijzonder succesvol is geweest. Inmiddels is de IJmuider Courant gestart met een serie portretten van bedrijven en hun relatie met Zeehaven IJmuiden NV.

 
 
Damwanden over het water
 
Blom BV aan de Coenhaven heeft een mooie opdracht in de wacht gesleept die goed aansluit bij het project Blom Green Development. Hierbij gaat het om het duurzaam vervoer van bouwstoffen en –materialen van en naar de binnenstad van Amsterdam.

 
 
Bijzondere Sint-Nicolaas in IJmuiden
 
Deze dag staat natuurlijk in het teken van de goedheiligman die op zaterdag 16 november ook de haven van IJmuiden aandeed. Mogelijk valt u iets op aan de foto. Wie herkent u naast Sint-Nicolaas en Piet nog meer op deze foto?

 
 
 
Foto's havengildediner
 
 

Adverteren in de havenflits?

Hiervoor kunt u contact opnemen met Chris van der Deijl, projectmanager Amports.
Tel. 020- 627 37 06 of vanderdeijl@amports.nl

 
 
 
 
Suggesties
 

Tips voor de Havenflits kunt u doorgeven aan hoofdredacteur Bart Stam. Tel. 020-627 37 06 of bstam@amports.nl

 
 
 


De Havenflits is de maandelijkse nieuwsbrief van Amports en wordt verzonden naar zo'n 2.500 abonnees. Aanmelden kan via de website

Hier uw bedrijfslogo?

Neem contact op met Chris van der Deijl, projectmanager Amports. 

Tel 020 - 627 37 06 of vanderdeijl@amports.nl 


 
 
 
 
   
Quicklinks
› Zeehavens Amsterdam
› Havenflits
 
Volg ons via
Linkedin
 
contact
Het Havengebouw
De Ruijterkade 7 (13e etage)
1013 AA Amsterdam
 
tel: 020 6273706
fax: 020 6264969
@: amports@amports.nl
 
 
Copyright 2012 Amports.nl | All rights reserved.
Privacy & cookies