7 FEBRUARI 2013  
 

Havenflits no. 2 

 
Actueel
 
Beatrix: vaste bezoeker aan Amsterdamse havenregio
 
Ze heeft als staatshoofd diverse bedrijfsbezoeken gebracht aan de Amsterdamse havenregio maar SAIL Amsterdam sloeg Beatrix nooit over. Als eregast stond onze vorstin vaak aan het roer van ‘De Groene Draeck’.

 
 
Iskes biedt uitkomst
 
Een mooi staaltje sleepwerk leverde Iskes Towage & Salvage op zondag 3 februari. Sleepboot Triton zorgde voor het transport van het 90 meter lange vrachtschip Reymar, dat ter hoogte van Den Helder met motorproblemen kampte, naar IJmuiden.

 
 
Vopak in de prijzen
 
Hoewel het bedrijf ook een terminal heeft aan de Eemshaven, is de Amsterdamse havenregio trots op de eerste prijs die Vopak Terminal North Netherlands op donderdag 31 januari in ontvangst mocht nemen.

 
 
Amsterdamse havenregio speelt cruciale rol in logistiek
 
Natuurlijk wisten we al dat de mainports Amsterdam (de zeehavens en Schiphol) en Rotterdam een belangrijke rol spelen in de internationale goederenlogistiek maar zo’n veertig studenten van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) hebben dit nu ook daadwerkelijk onderzocht.

 
 
'I Amsterdam' op reis
 
Het was geen alledaags transport dat Blom onlangs heeft verzorgd. Het sleepdienst- en dekschuitenverhuurbedrijf vervoerde op vrijdag 28 december de wereldberoemde, manshoge letters ‘I amsterdam’ vanaf de eigen laad- en loswal aan de Coenhaven (Pier Afrika) naar het Scheepvaartmuseum voor de nieuwjaarsviering.

 
 
Hart van de maritieme mode
 
De Amsterdamse haven heeft er weer een prominent modebedrijf bij.Met een feestelijke openingsceremonie op 20 januari heeft Gaastra International Sportswear zijn nieuwe Europese hoofdkantoor geopend aan de Stadshaven Minerva.

 
 
Weerzien met een oude bekende
 
Uw hoofdredacteur genoot vorige maand, samen met zijn echtgenote, van een welverdiende cruisevakantie in de Golfstaten aan boord van de AIDAblu.

 
 
 
Evenementen
 
 

Adverteerders in ons tijdschrift Zeehavens Amsterdam of Amsterdam Seaports, de internationale editie, hebben recht op gratis plaatsing van hun bedrijfslogo in de Havenflits.

Hiervoor kunt u contact opnemen met Chris van der Deijl, projectmanager Amports.
Tel. 020- 627 37 06 of vanderdeijl@amports.nl

 
 
 
 
Suggesties
 

Tips voor de Havenflits kunt u doorgeven aan hoofdredacteur Bart Stam. Tel. 020-627 37 06 of bstam@amports.nl

 
 
 

De Havenflits is de maandelijkse nieuwsbrief van Amports die op de eerste donderdag verschijnt. U kunt zich aanmelden via de website

 
 
 
 
   
Quicklinks
› Zeehavens Amsterdam
› Havenflits
 
Volg ons via
Linkedin
 
contact
Het Havengebouw
De Ruijterkade 7 (13e etage)
1013 AA Amsterdam
 
tel: 020 6273706
fax: 020 6264969
@: amports@amports.nl
 
 
Copyright 2012 Amports.nl | All rights reserved.
Privacy & cookies