5 februari 2015  
 

Havenflits no. 2 - februari 2015 

 
Actueel
 
Error parsing XSLT file: \xslt\mailtemplates/EventsList.xslt
Handelsmissie Ivoorkust 8 t/m 12 februari 2015
 
Al ruim 40 jaar bezoekt Amsterdam Ports Association in wisselende delegaties de vaargebieden in West Afrika. Zowel het havenbedrijfsleven als Havenbedrijf Amsterdam N.V. vinden het belangrijk om regelmatig West-Afrika aan te doen vanwege de belangrijke relaties die we daar hebben en om de Amsterdamse Haven te promoten.

 
 
Internationaal hoofdkantoor ICL Fertilizers naar Amsterdam
 
De Israëlische meststoffenproducent ICL fertilizers, met vorig jaar en omzet van $6,7 miljard, opent zijn hoofdkantoor in Amsterdam. Dat levert 300 banen op, bovenop de 160 werknemers die al werkzaam zijn bij de productielocatie van ICL aan de fosfaatweg in Amsterdam.

 
 
Nieuwkomer FinCo stapt in de Nederlandse oliehandel
 
ENVIEM en FinCo hebben overeenstemming bereikt over de voorwaarden voor overname van een aantal bedrijfsonderdelen van de Wholesale Divisie van ENVIEM, te weten de GULF groothandel activiteiten in Nederland. ENVIEM is onder andere bekend van de GULF en TinQ tankstations, de ENVIEM olieopslag terminal en het afvalverwerkingsbedrijf MAIN in de Petroleumhaven te Amsterdam.

 
 
Boatlandings IJmondhaven in gebruik genomen
 
Op dit moment vindt de bouw plaats van windmolenpark Luchterduinen voor de kust van Zandvoort. Omdat het vervoer van en naar de offshore-windmolenparken fors toeneemt, heeft Zeehaven IJmuiden N.V. drie boatlandings gerealiseerd in de IJmondhaven.

 
 
Hooggespannen verwachtingen in IJmuiden!
 
Wilt u het grootste offshore hoogspanningsstation (OHVS) van Nederland bewonderen? Binnenkort wordt het OHVS voor offshore windpark Luchterduinen over zee vervoerd naar IJmuiden. Dit gevaarte is zo’n 24 meter lang, 23 meter breed en 16 meter hoog. Komt dat zien, komt dat zien!

 
 
IJmuiden en Amsterdam thuishaven Holland America Line
 
Nederland wordt de thuisbasis van drie Holland America Line schepen in de zomer van 2016. Het nieuwe ms Koningsdam krijgt Amsterdam als thuishaven. Het ms Rotterdam blijft vanuit Rotterdam varen en het ms Prinsendam vanuit IJmuiden.

 
 
SAILUPDATE
 
Komende zomer zeilen de Tall Ships voor de negende keer de Amsterdamse havens binnen. Sinds 1975, de eerste SAIL in het kader van het zevenhonderdjarig bestaan van de stad Amsterdam, passeren elke vijf jaar steeds meer schepen de sluizen van IJmuiden. Nooit eerder kwamen er zoveel schepen voor het grootste maritieme evenement ter wereld naar Amsterdam. Intussen hebben zich maar liefst 53 schepen aangemeld en dat zullen er ongetwijfeld meer worden.

 
 
Uw naam op de Sail-poster van Zeehavens Amsterdam!
 
Dit jaar geen WK-poster, maar wel een prachtige Sail-poster met daarop de deelnemende Tall Ships en een activiteiten-overzicht tijdens de 'Sail-dagen'. Bent u ook trots om de vloot van Sail Amsterdam te mogen ontvangen? Voor slechts € 250,- adverteert u met uw bedrijfslogo op de Sail-poster, die met een oplage van 10.000 stuks verspreid wordt door de gehele Amsterdamse havenregio!

 
 
Maak kennis met Amports’ nieuwste vrienden
 
Januari was een vriendelijke maand: Amports mocht maar liefst vijf nieuwe leden in haar midden verwelkomen. We stellen ze aan u voor: B.Q. de Ruyter & Duiker BV, Niron Staal, Stork, DCV Worldwide Solutions, De Boer Structures BV en .TMG International BV

 
 
 
Agenda
 
 

Adverteren in de havenflits?

Hiervoor kunt u contact opnemen met Chris van der Deijl, projectmanager Amports.
Tel. 020- 627 37 06 of vanderdeijl@amports.nl

 
 
 
 
Suggesties
 

Tips voor de Havenflits kunt u mailen naar redactie@amports.nl of via tel. 020-627 37 06

 
 
 


De Havenflits is de maandelijkse nieuwsbrief van Amports en wordt verzonden naar zo'n 2.500 abonnees. Aanmelden kan via onze website, www.amports.nl

Hier uw bedrijfslogo?

Neem contact op met Chris van der Deijl, projectmanager Amports. 

Tel 020 - 627 37 06 of vanderdeijl@amports.nl 


 
 
 
 
   
Quicklinks
› Zeehavens Amsterdam
› Havenflits
 
Volg ons via
Linkedin
 
contact
Het Havengebouw
De Ruijterkade 7 (13e etage)
1013 AA Amsterdam
 
tel: 020 6273706
fax: 020 6264969
@: amports@amports.nl
 
 
Copyright 2012 Amports.nl | All rights reserved.
Privacy & cookies