8 april 2013  
 

Havenflits no. 4

 
Actueel
 
Error parsing XSLT file: \xslt\mailtemplates/EventsList.xslt
Het nieuwe gezicht van Vopak
 
Manon Bloemer (45 jaar) is het nieuwe gezicht van Vopak Terminals North Netherlands, waartoe ook de opslagterminals aan de Afrikahaven en de Petroleumhaven behoren. Zij is de opvolger van Erik Kleine. De nieuwe managing director heeft dertien jaar bij Unilever gewerkt en is inmiddels zeven jaar in dienst bij Vopak. De laatste twee jaar werkte Bloemer op het hoofdkantoor als Global Account Director.

 
 
Amsterdamse havenregio goed vertegenwoordigd op Intermodal São Paulo
 
Intermodal in São Paulo is sinds jaar en dag de belangrijkste logistieke vakbeurs van Zuid-Amerika. En zoals we inmiddels weten liggen daar grote kansen voor de Nederlandse logistieke sector. Vandaar dat de Nederlandse zeehavens onder de vlag van Holland Ports van 2-4 april weer prominent aanwezig waren met een gezamenlijke stand in het Transamerica Expo Center. Namens de Amsterdamse havenregio waren naast Havenbedrijf Amsterdam NV en Amports de bedrijven Spliethoff, BigLift, Business Telecom Solutions (BTS), Forkliftcenter en SGS aanwezig.

 
 
Slepers op transport
 
Uw hoofdredacteur genoot met familieleden van een voortreffelijk paasdiner bij Restaurant IJmond en zag een interessant transport op stapel staan in de IJmondhaven. Het bleek de Fagelgracht van Spliethoff te zijn die de havenslepers Bison en Buffel van Svitzer naar de Dominicaanse Republiek zou brengen, samen met enkele luxe jachten. Beide sleepboten zijn inmiddels boventallig geworden in de Amsterdamse havenregio en gaan nu dienst doen bij Svitzer Americas. Willem Moojen uit Beverwijk maakte deze fraaie foto.

 
 
Riviercruises leveren geld en banen op
 
Dat het goed gaat met de zee- en riviercruises in de Amsterdamse havenregio is ongeveer hetzelfde als het intrappen van een open deur. Dat bleek maar weer eens op 27 maart bij de traditionele opening van het cruiseseizoen, ditmaal bij Coster Diamonds. ACP-voorzitter Hans Gerson noemde de succesvolle deelname op de SeaTrade in Miami, de recente doop van tien gloednieuwe riviercruiseschepen van Viking River Cruises bij PTA en de records van 189 zeecruiseschepen (Amsterdam en IJmuiden samen) en bijna 1400 riviercruises in hartje Amsterdam.

 
 
Westpoortkrant voortaan digitaal
 
Van print naar digitaal is een niet meer te stoppen ontwikkeling. De Westpoortkrant, bedoeld voor alle ondernemers en werknemers in het havengebied, verschijnt vanaf april alleen nog digitaal, na 25 papieren edities. Voordeel is dat de frequentie omhoog gaat van drie naar minimaal zes edities per jaar. Wat niet verandert zijn de hoofdthema’s veiligheid, bereikbaarheid en beheer van de openbare ruimte.

 
 
A stairway to heaven
 
Dat gaat misschien wat ver maar een belangrijke aanwinst voor de IJmondhaven is de speciale tribunetrap die op vrijdag 29 maart werd geopend bij de Felison Cruise Terminal, gelijktijdig met de opening van het cruiseseizoen in IJmuiden. Het nieuwe kunstwerk vormt een snelle verbinding voor fietsers en voetganger tussen de IJmondhaven, de Felison Cruise Terminal, de Kennemerboulevard en het strand.

 
 
Een half miljoen Nissans
 
Waterland Terminal is een van de succesvolste bedrijven in Westpoort dat regelmatig opvallende records vestigt. Zo ook op donderdag 21 maart toen de 500.000e Nissan aankwam op de moderne all-weather terminal. Een mooi staaltje samenwerking met ‘buurman’ Koopman en Hoëgh Autoliners in de ‘Westhaven Alliantie’ die in januari 2010 van start ging. De jubilerende personenauto bevond zich aan boord van de mv ‘City of Amsterdam’.

 
 
Kom naar Amsterdam Logistics op 18 april
 
Noteer vast in uw agenda; op donderdag 18 april vindt in Hoofddorp een bijeenkomst plaats, genaamd. ‘Amsterdam Logistics: Creating Connections for 2020’. De organisatie is in handen van de Kerngroep Logistiek van de Amsterdam Economic Board. Bedoeld voor iedereen in het bedrijfsleven, overheid of kennisinstelling die actief betrokken is bij innovatie en samenwerking in het Cluster Logistiek in de Metropoolregio Amsterdam (MRA).

 
 
 
Evenementen
 
 

Adverteren in de havenflits?

Hiervoor kunt u contact opnemen met Chris van der Deijl, projectmanager Amports.
Tel. 020- 627 37 06 of vanderdeijl@amports.nl

 
 
 
 
Suggesties
 

Tips voor de Havenflits kunt u doorgeven aan hoofdredacteur Bart Stam. Tel. 020-627 37 06 of bstam@amports.nl

 
 
 

De Havenflits is de maandelijkse nieuwsbrief van Amports en wordt verzonden naar zo'n 2.500 abonnees. Aanmelden kan via de website

Hier uw bedrijfslogo?

Neem contact op met Chris van der Deijl, projectmanager Amports. 

Tel 020 - 627 37 06 of vanderdeijl@amports.nl 

 
 
 
 
   
Quicklinks
› Zeehavens Amsterdam
› Havenflits
 
Volg ons via
Linkedin
 
contact
Het Havengebouw
De Ruijterkade 7 (13e etage)
1013 AA Amsterdam
 
tel: 020 6273706
fax: 020 6264969
@: amports@amports.nl
 
 
Copyright 2012 Amports.nl | All rights reserved.
Privacy & cookies