2 mei 2013  
 

Havenflits no. 5

 
Actueel
 
Error parsing XSLT file: \xslt\mailtemplates/EventsList.xslt
De kroon op het werk
 
Een aantal dagen prijkte een grote oranje ‘A’ met kroontje op het Havengebouw. Uiteraard als eerbetoon aan de nieuwe koning. We hadden bij Amports dus letterlijk de kroon op het werk.

 
 
Cacao in de trein
 
Dat cacaobonen ook heel goed in containers per goederentrein kunnen worden vervoerd, bewijzen Cargill, Katoen Natie en Ter Haak Intermodaal vanaf vrijdag 19 april.

 
 
Naar Moskou, naar TransRussia
 
Van 23-26 april waren VCK Logistics, Waterland Terminal, Forkliftcenter, Havenbedrijf Amsterdam NV en Amports aanwezig op TransRussia in Moskou. Dit is de grootste logistieke vakbeurs in deze regio en een belangrijke ontmoetingsplek van havens, logistieke dienstverleners en rederijen uit Rusland, de Baltische Staten en Scandinavië. Samen met Groningen en Zeeland Seaports maakten de Amsterdamse havenbedrijven de stand van HollandPorts compleet.

 
 
Nieuwe patrouilleboten in de vaart
 
Een drukte van belang was het op donderdag 18 april op Steiger 14 achter het Havengebouw. Hier liet Havenbedrijf Amsterdam NV twee gloednieuwe patrouillevaartuigen dopen door Dertje Meijer en Janine van Oosten.

 
 
Karel de sleper
 
Een klein feestje was er ook op donderdag 19 april aan de Coenhaven waar Blom BV sleepboot Karel in de vaart nam. Het bijzondere van dit vaartuig, genoemd naar de voormalige directeur Karel Blom, is de milieuvriendelijke biodiesel.

 
 
Containers tegen geluid
 
Containers tegen geluidsoverlast, het is weer eens wat anders. Tata Steel in IJmuiden heeft zijn toevlucht gezocht tot deze onorthodoxe manier om het aantal decibels binnen de beperken te houden. Hiermee reageert het staalbedrijf op klachten van omwonenden.

 
 
Duimen voor Willem
 
Nee, dit bericht gaat niet over onze nieuwe koning maar over Willem Bijleveld en zijn medewerkers. Het Scheepvaartmuseum is namelijk genomineerd voor de European Museum of Year Award, kortweg EMYA. Een prestigieuze prijs die geldt als Oscar van de museumwereld.

 
 
Afscheid van Mr. Cruise
 
Het is al weer even geleden maar toch willen we nog even stilstaan bij het afscheid van Mannes Boelen na bijna 12,5 jaar bij Havenbedrijf Amsterdam. Naast stukgoed, containers en logistiek heeft hij zich sinds 2006 intensief beziggehouden met de promotie van de cruisevaart in de Amsterdamse havenregio.

 
 
Steun voor de ‘navelstreng’ van het Noordzeekanaal
 
Met de fraaie slagzin ‘voorkom het doorsnijden van de navelstreng tussen Amsterdam en Velsen’ proberen dertien regionale bedrijven en organisaties de draagvleugelboot van Connexxion op het Noordzeekanaal in de vaart te houden. Zoals bekend wil de provincie Noord-Holland per 1 januari 2014 de fast ferry stopzetten vanwege de kosten.

 
 
 
Evenementen
 
 

Adverteren in de havenflits?

Hiervoor kunt u contact opnemen met Chris van der Deijl, projectmanager Amports.
Tel. 020- 627 37 06 of vanderdeijl@amports.nl

 
 
 
 
Suggesties
 

Tips voor de Havenflits kunt u doorgeven aan hoofdredacteur Bart Stam. Tel. 020-627 37 06 of bstam@amports.nl

 
 
 

De Havenflits is de maandelijkse nieuwsbrief van Amports en wordt verzonden naar zo'n 2.500 abonnees. Aanmelden kan via de website

Hier uw bedrijfslogo?

Neem contact op met Chris van der Deijl, projectmanager Amports. 

Tel 020 - 627 37 06 of vanderdeijl@amports.nl 

 
 
 
 
   
Quicklinks
› Zeehavens Amsterdam
› Havenflits
 
Volg ons via
Linkedin
 
contact
Het Havengebouw
De Ruijterkade 7 (13e etage)
1013 AA Amsterdam
 
tel: 020 6273706
fax: 020 6264969
@: amports@amports.nl
 
 
Copyright 2012 Amports.nl | All rights reserved.
Privacy & cookies