1 augustus 2013  
 

Havenflits no. 8

 
Actueel
 
Error parsing XSLT file: \xslt\mailtemplates/EventsList.xslt
Nieuwe scheepvaartroutes
 
Het is vandaag een belangrijke dag voor het scheepvaartverkeer op de Noordzee, dus ook voor de Amsterdamse havenregio. Met ingang van 1 augustus past Rijkswaterstaat de scheepvaartroutes op de Noordzee aan.

 
 
Interfish laat de zon schijnen
 
Hoewel de officiële opening pas op woensdag 28 augustus is, profiteert Interfish nu al van de zonnepanelen die sinds kort op het dak prijken. Het visverwerkend bedrijf aan de Texelstraat in IJmuiden hoopt op een jaarlijkse opbrengst van 160.000 à 170.000 kWh.

 
 
‘Spoorimpuls’ voor de Amsterdamse haven
 
Door de vakantieperiode is het nieuws wellicht niet overal doorgedrongen maar op woensdag 24 juli hebben Deutsche Bahn, Noordijn-Westfalen en de Duitse regering een belangrijk akkoord gesloten over de aanleg van een derde spoor tussen Emmerich en Oberhausen.

 
 
Volop activiteit op Havenfestival IJmuiden
 
Het duurt nog vier weken maar op zaterdag 31 augustus is het dan zover: het tiende Havenfestival in IJmuiden. Dit jaar wederom met tal van nautische demonstraties, muziek en straattheater op en rond de Vissershaven. Amports heeft samen met MAIN en Gulf een eigen tent.

 
 
Varende theepot met een Amsterdams tintje
 
‘Het nieuws ligt op straat’, is een oud gezegde uit de journalistiek. Maar het nieuws ligt soms ook in, of beter; op het water. Onze freelance fotograaf en tekstschrijver Evert Bruinekool zag onlangs dit opmerkelijke transport voorbij komen.

 
 
Telstar al vijftig jaar ongeslagen in de Europa Cup….of toch niet?
 
Het kan u bijna niet zijn ontgaan dat voetbalclub Telstar, ook wel bekend als de ‘Witte Leeuwen’, hun vijftigjarig bestaan vieren. Op maandag 27 mei was er al een historische avond met oud-speler en bondscoach Louis van Gaal als eregast maar op woensdag 17 juli barstte het feest pas goed los met een drukbezochte receptie in het Tata Steel Stadion.

 
 
ENTOS-tentoonstelling verlengd
 
Bent u nog niet op de historische ENTOS-tentoonstelling geweest in de Kromhouthal in Amsterdam-Noord? Geen nood want de organisatie heeft de expositie verlengd tot en met zondag 8 september.

 
 
Levensgrote letters tegen onervaren schippers
 
Met het mooie weer van de laatste weken, stuiten onervaren schippers van sloepjes en andere pleziervaartuigen weer vaak op de basaltblokken bij de Silodam die zich net onder de waterlijn bevinden. Deze stenen muur is ooit aangelegd om het gebouwencomplex te beschermen tegen op drift geraakte schepen.

 
 
 
Agenda
 
 

Adverteren in de havenflits?

Hiervoor kunt u contact opnemen met Chris van der Deijl, projectmanager Amports.
Tel. 020- 627 37 06 of vanderdeijl@amports.nl

 
 
 
 
Suggesties
 

Tips voor de Havenflits kunt u doorgeven aan hoofdredacteur Bart Stam. Tel. 020-627 37 06 of bstam@amports.nl

 
 
 


De Havenflits is de maandelijkse nieuwsbrief van Amports en wordt verzonden naar zo'n 2.500 abonnees. Aanmelden kan via de website

Hier uw bedrijfslogo?

Neem contact op met Chris van der Deijl, projectmanager Amports. 

Tel 020 - 627 37 06 of vanderdeijl@amports.nl 


 
 
 
 
   
Quicklinks
› Zeehavens Amsterdam
› Havenflits
 
Volg ons via
Linkedin
 
contact
Het Havengebouw
De Ruijterkade 7 (13e etage)
1013 AA Amsterdam
 
tel: 020 6273706
fax: 020 6264969
@: amports@amports.nl
 
 
Copyright 2012 Amports.nl | All rights reserved.
Privacy & cookies