5 september 2013  
 

Havenflits no. 9

 
Actueel
 
Error parsing XSLT file: \xslt\mailtemplates/EventsList.xslt
Europese primeur voor Overmeer
 
Goed nieuws uit Brussel voor Overmeer Transport Group. Het innovatieve bedrijf van Johan Overmeer is er als eerste Europese binnenvaartonderneming in geslaagd een Marco Polo II-subsidie binnen te halen. Dit Europese subsidieprogramma, genoemd naar de beroemde Venetiaanse ontdekkingsreiziger en handelaar, beoogt een zogeheten modal split in het ladingvervoer: een verschuiving van vrachtwagens naar binnenvaartschepen en goederentreinen.

 
 
Amsterdamse havenregio in de lift
 
We zitten al weer in september, de hoogste tijd voor de halfjaarcijfers. Welnu, de Amsterdams havenregio heeft het uitstekend gedaan in de eerste zes maanden, getuige de overslaggroei met 3,7 procent naar 48,3 miljoen ton.

 
 
Nieuw ‘jasje’ voor Zeehavens Amsterdam
 
Vandaag of morgen, en dat moet u vrij letterlijk nemen, ligt de vernieuwde ‘Zeehavens Amsterdam’ op uw bureau. Met een serie verhalen rond het thema Maritieme Dienstverlening, maar ook met een frisse, eigentijdse lay-out en vormgeving.

 
 
Geslaagd Havenfestival IJmuiden
 
Maar liefst 20.000 bezoekers kwamen zaterdag 31 augustus naar de tiende editie van het Havenfestival in IJmuiden. Een mooi aantal waarover de organisatie zeer tevreden is. Natuurlijk speelde het mooie weer, slechts onderbroken door een middagbuitje, een grote rol maar ook het nieuwe, compactere programma mocht er zijn. Er stonden lange rijen voor de vaartochtjes met de sleep- en reddingsboten en ook bij de kramen en demonstraties was het een drukte van belang.

 
 
‘Koninklijke’ HISWA-opening
 
Voor het eerst sinds 30 april was koning Willem-Alexander weer in de Amsterdamse haven. Met vier ferme slagen op de scheepsklok opende het staatshoofd dinsdag de dertigste editie van de HISWA te Water en het nieuwe Nautisch Centrum Amsterdam. Hij arriveerde bij de Amsterdam Marina met de boeier Tjet Rixt. Terwijl de bemanning nog bezig was met het plaatsen van de loopplank, sprong Willem Alexander al op de steiger.

 
 
Ook SeaMar AEO-lid
 
Steeds meer Amports-leden en bedrijven in de Amsterdamse havenregio vragen bij de Douane een AEO-certificaat aan, afkorting van Authorised Economic Operator. Een soort bewijs van goed gedrag, waarbij een bedrijf geldt als veilig en betrouwbaar en hierdoor minder douanecontroles hoeft te ondergaan. Op vrijdag 23 augustus kon Elise Vinkenborg (Douane Regio Amsterdam) het felbegeerde certificaat overhandigen aan directeur Leo Balkema van SeaMar Services, agent en logistiek dienstverlener voor de scheepvaart en de offshore.

 
 
Allemaal naar Offshore Europe in Aberdeen
 
Dat is misschien wat overdreven maar een belangrijk deel van AYOP is deze week (3-6 september) aanwezig op Offshore Europe in Aberdeen (UK). Dit is de grootste Europese offshore vakbeurs voor olie en gas met zo’n 1500 exposanten en bijna 50.000 bezoekers. De AYOP-stand, onderdeel van het IRO-paviljoen, telt negen deelnemende bedrijven en organisaties. Mede door de strategische ligging op de beursvloer was de haringparty op dinsdag een groot succes.

 
 
 
Agenda
 
 

Adverteren in de havenflits?

Hiervoor kunt u contact opnemen met Chris van der Deijl, projectmanager Amports.
Tel. 020- 627 37 06 of vanderdeijl@amports.nl

 
 
 
 
Suggesties
 

Tips voor de Havenflits kunt u doorgeven aan hoofdredacteur Bart Stam. Tel. 020-627 37 06 of bstam@amports.nl

 
 
 


De Havenflits is de maandelijkse nieuwsbrief van Amports en wordt verzonden naar zo'n 2.500 abonnees. Aanmelden kan via de website

Hier uw bedrijfslogo?

Neem contact op met Chris van der Deijl, projectmanager Amports. 

Tel 020 - 627 37 06 of vanderdeijl@amports.nl 


 
 
 
 
   
Quicklinks
› Zeehavens Amsterdam
› Havenflits
 
Volg ons via
Linkedin
 
contact
Het Havengebouw
De Ruijterkade 7 (13e etage)
1013 AA Amsterdam
 
tel: 020 6273706
fax: 020 6264969
@: amports@amports.nl
 
 
Copyright 2012 Amports.nl | All rights reserved.
Privacy & cookies