21 februari 2013  
 
 

Havenhandelsmissie naar Klaipeda - Litouwen, 29 t/m 31 mei 2013

Klaipeda breidt uit

Met de recente uitbreiding van de haven van Klaipeda is Litouwen hard op weg om dé hub te worden voor vervoer van en naar de Balitische staten, Rusland, Wit Rusland en de Oekraïne. Zo is de haven de afgelopen jaren uitgebreid en heeft MSC een nieuwe containerterminal gebouwd. 

En de groei gaat door: onlangs werd bekend dat de EBRD (European Bank for Reconstruction and Development) een lening van 65 miljoen Euro ter beschikking stelt voor de verdere ontwikkeling van de haven van Klaipeda. 

3-daagse havenhandelsmissie

Gezien het groeiend belang van Klaipeda in Noord Europa en de Balitc, onderzoekt Amports samen met Haven Amsterdam de mogelijkheden om een handelsmissie te organiseren.

Kennismaken met lokale bedrijven en instanties staat centraal tijdens deze korte 3-daagse trip.

Daar is volop gelegenheid voor omdat er op 30 en 31 mei drie internationale business events plaatsvinden in Klaipeda (beurs, forum transport en logistiek en matchmaking event). Deze events trekken veel bedrijven uit Litouwen en de omliggende landen aan. 

Bij de organisatie van deze 3-daagse reis worden we ondersteund door de Litouwse ambassadeur in Nederland Darius Semaska en Marina van der Horst, de officiële handelsvertegenwoordiger van Litouwen in Nederland (Enterprise Lithuania). In Litouwen wordt de organisatie van de handelsmissie ondersteunddoor Enterprise Lithuania en het Havenbedrijf van Klaipeda. 

In 2004 is er voor het laatst een handelsmissie vanuit de Amsterdamse havenregio naar de Baltic geweest. In 2005 is een delegatie vanuit Klainpeda op bezoek geweest in de Amsterdamse havenregio. In februari 2012 heeft de Litouwse Minister President een bezoek aan de Amsterdamse haven gebracht. Naar aanleiding van dit bezoek is vanuit Litouwen de wens uitgesproken om een handelsmissie vanuit de Amsterdamse havenregio naar Klaipeda te organiseren. 

Voorlopig Programma

We bieden u het volgende programma aan:

Woensdag 29 mei 2013

  • Reis Amsterdam - Palanga 

Donderdag 30 mei 2013

  • Bezoek aan Port of Klaipeda en kennismaking met de havendirecteur en lokale havenbedrijven, presentatie Amsterdamse havenregio en deelnemende bedrijven.
  • Rondvaart in Klaipeda-haven, bezoek aan lokale havenbedrijven.
  • Kort bezoek aan de beurs “International Exhibition of Business Achievements of Western Lithuania”.
  • Bezoek aan “International transport and logistics business forum”.
  • Netwerkreceptie aansluitend aan Business Forum

Vrijdag 31 mei 2013 

  • Matchmaking op “International Fair of Business Contacts”
  • Individuele matchmaking met lokale bedrijven is mogelijk. De Klaipeda Chamber of Commerce en Enterprise Lithuania ondersteunen hierbij.  

Bijdrage

Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening. Hotel-accomodatie wordt centraal gecoordineerd door Amports.
Als tegemoetkoming in de organisatiekosten van deze handelsmissie vragen wij een bijdrage van €500,--

Belangstelling?

Heeft u belangstelling voor deze reis of heeft vragen, neem dan contact op met Laura Keegstra, lkeegstra@amports.nl tel. 020 - 627 37 06

 

 
Met vriendelijke groet, Het Amports-team
 
 

.

 
 
 
 
Over Klaipeda
 

Het havenbedrijf van Klaipeda is voor 100% in handen van de Litouwse staat. Het havenbedrijf heeft een faciliterende en ondersteunende rol naar het bedrijfsleven.

Het private bedrijfsleven is de motor achter de groei van de haven van Klaipeda. 
Klaipeda is de meest noordelijk gelegen ijsvrije haven van de Baltic en is de belangrijkste schakel in de achterlandverbinding naar Rusland, Oekraïne, Wit-Rusland en verder.

Ook op het gebied van wegtransport is Litouwen de belangrijkste speler in de regio, met veerverbindingen naar o.a. Zweden en Duitsland en grote distributiecentra in Klaipeda, Kaunas en Vilnius. 

Meer info:
http://www.portofklaipeda.lt

 
 
 
 
 
 
 
 
   
Quicklinks
› Zeehavens Amsterdam
› Havenflits
 
Volg ons via
Linkedin
 
contact
Het Havengebouw
De Ruijterkade 7 (13e etage)
1013 AA Amsterdam
 
tel: 020 6273706
fax: 020 6264969
@: amports@amports.nl
 
 
Copyright 2012 Amports.nl | All rights reserved.
Privacy & cookies