500.000ste Nissan voor Waterland Terminal via Haven Amsterdam

27 maart 2013

Pag .-41-Koopmanlr

Het Amsterdamse havenbedrijf Waterland Terminal heeft zijn 500.000ste Nissan overgeslagen. Een feestelijke mijlpaal. De Nissan-auto’s met als eindbestemming Waterland Terminal Amsterdam worden onder andere over zee getransporteerd door Höegh Autoliners en ontvangen op de aangrenzende Koopman Car Terminal.   


Sinds de opening van hun eerste all-weather terminal in 1998 heeft de Waterland Terminal Amsterdam (WTA) haar faciliteiten uitgebreid met twee overdekte terminals. En met succes, want gemiddeld slaat het bedrijf per jaar 1,5 miljoen ton (stukgoed)lading over. In 2011 boekte het bedrijf zelfs een recordjaar met 1,7 miljoen ton aan overslag. Een stijging van 20% t.o.v. 2010. De toename werd gerealiseerd door een groei in de overslag van metalen en bosbouwproducten. Ook de behandeling van RoRo-lading voor Nissan en Hoegh Autoliners (Hoëgh) liet erg goede cijfers zien.  

WTA verzorgt al enige jaren het laden en lossen van de zeeschepen voor Nissan. In het bedrijf haar recordjaar 2011 behandelde WTA 217.000 Nissan auto’s. In 2012 waren dit er 170.000 stuks.  

De Nissan auto’s behandeld door WTA worden onder andere over zee getransporteerd door Höegh en ontvangen op de Koopman Car Terminal (KCT). Hoëgh is een van ’s werelds voornaamste spelers op het gebied van Ro/Ro voertuigentransport. KCT is een ’full service’ autoterminal (opslag, overslag, reparatie, modificaties) gevestigd in de Amsterdamse haven, burend aan Waterland Terminal. KCT maakt overigens deel uit van Koopman Logistics Group, een van de grotere transport- en logistieke bedrijven in Nederland (auto’s en overige goederen).   De samenwerking tussen Waterland Terminal en de partners Hoëgh en KCT verloopt uitstekend en is gericht op een zo optimaal mogelijke bediening van Nissan. Alle partijen staan voor een efficiënte, veilige en schadevrije behandeling van de auto’s.  

Waterland Terminal en KCT hebben al enige jaren met Nissan dezelfde contractpartner.  De samenwerking met Nissan en diens transporteur Hoëgh verloopt naar tevredenheid van alle partijen en daarom is besloten het contract van Waterland Terminal met Nissan/Höegh te verlengen.

Bron: Haven Amsterdam

Contactgegevens
VCK Logistics Port Logistics - Waterland Terminal
Elbaweg 10
1044 AD Amsterdam
branches: General cargo stevedores, container & RO/RO, Inland waterway navigation, terminals, brokers and rail road carriers
fax:+31 20 611 82 97
tel: +31 20 448 06 20

meer informatie