Allround opleiding voor medewerkers in de transport

13 september 2013U heeft een passie voor transport, maar nog geen erkend vakdiploma. Dan is deze opleiding iets voor u. Alle belangrijke onderdelen van transport en logistiek komen namelijk in de opleiding aan bod, zoals vervoerseconomie en -techniek, douanewetgeving, transportrecht en nog veel meer. De cursus wordt gegeven door mensen uit de praktijk.

Wat?

U krijgt inzicht in het volledige vakgebied met de lesvakken: luchtvaart (algemeen, consolidatie en charter), handels- en transportrecht, verzekeringswezen, vervoers- en regionale economie, douanewetgeving en vervoerstechnieken.

Examen

Alle vakken worden afgesloten met een examen. Wanneer u niet voor alle examens slaagt, kunt u, afhankelijk van de behaalde cijfers, mondeling herexamen doen.

Mensen uit de praktijk
De docenten zijn geen leerkrachten uit het onderwijs, maar mensen uit de praktijk. Kwalitatief goed onderlegt en een garantie dat actuele wijzigingen direct in de lessen worden meegenomen.

Voor wie?

Mensen die graag willen werken of al werkzaam zijn bij bedrijven die betrokken zijn bij het internationale handelsverkeer, zoals:
• scheepvaart- en luchtvaartondernemingen;
• expediteurs, cargadoors en stuwadoors;
• veem- en opslagbedrijven;
• transport- en scheepvaartdesks van banken en verzekeraars;
• internationaal opererende handelsondernemingen;
• douane;
• voedsel- en warenautoriteit;
• haven- en inspectiediensten

Wanneer?

De opleiding duurt 40 weken waarin per week één avond van twee uur les wordt gegeven. De cursus start 24 september 2013 aan. De cursus bestaat uit twee gedeelten van drie respectievelijk vier lesvakken. Beide perioden worden met een examen afgesloten. Er dient rekening gehouden te worden met het bespreken van bijvoorbeeld vakantie, aangezien geen mogelijkheid wordt geboden het examen op een ander tijdstip af te leggen. Aan de cursisten die beide examens met goed gevolg afleggen, wordt een diploma uitgereikt.

Locatie

De cursus wordt gegeven in het Havengebouw naast het C.S. van Amsterdam. Parkeergelegenheid is aanwezig, doch tegen een tarief van € 5,50 per uur of een deel van een uur. Van nagenoeg iedere les wordt een syllabus verstrekt, aan de hand waarvan de cursist de behandelde lesstof thuis kan bestuderen.

Kosten

De kosten voor het volgen van de cursus bedragen €1100,- per deelnemer. Aanschaf¬ van studieboeken is niet vereist; met het bestuderen van de syllabussen kan worden volstaan. Bij annulering op korte termijn (binnen twee weken voor aanvang van de cursus) is het cursusgeld verschuldigd.

Diploma

De cursisten die met goed gevolg de opleiding afronden, ontvangen een diploma. Deze is alom erkend. De ondertekenaars van het diploma zijn: KvK Amsterdam, ACN, Fenex, ORAM, Hou’ en touw en de vereniging ‘Amsterdam Ports Association’.

Aanmelden

Heeft u interesse in de praktijkopleiding? Ga dan direct naar het aanmeldformulier.

Neem voor meer informatie contact op met:
Jeroen Oldenkotte:
oldenkotte@oram.nl - 020 5301 473 
Ninie Lie:
lie@oram.nl - 020 5301 481

Contactgegevens
ORAM
De Ruyterkade 7
1013 AA Amsterdam
branches: Authorities and institutions
fax:+31 20 620 31 33
tel: +31 20 622 21 11

meer informatie