Amsterdam Cruise Port luidt nieuwe projectperiode riviercruise in

17 juni 2014


Een beetje feest was het op 17 juni, de dag van de officiële kick-off van de projectperiode Riviercruise en Motorchartervaart 2014-2016, uitgevoerd door Amsterdam Cruise Port. Maar liefst negen gemeenten hebben zich bij dit initiatief aangesloten.
 

RiviercruiseprojectDoel van het project is om de metropool Amsterdam verder te promoten als riviercruise- en motorchartervaartbestemming, terwijl betrokken partijen elkaar ondersteunen en versterken in het verbeteren van de faciliteiten om schepen te kunnen ontvangen. Thema van de kick-offbijeenkomst was dan ook: wat maakt een gebied interessant voor rederijen en touroperators?We noteren een paar reacties.

Alma Prins-Droog, salesmanager cruise Havenbedrijf Amsterdam: “Om de markt optimaal te bedienen, is het belangrijk te blijven investeren in voorzieningen zoals walstroom, afvalverwerking en voldoende kaderuimte.” En: “De geografische ligging, Amsterdam Airport Schiphol en een politiek stabiel en veilig land geven deze regio bepaalde voordelen boven andere locaties.”

Ronald Winkels van Amstour Holland: “Het traditionele Nederland doet het altijd goed bij toeristen. Denk aan molens, klompen, kaas en tulpen.”

Peter-Jan van Steenbergen, directeur stichting Zaanse Schans (met 1,5 miljoen bezoekers in 2013 de derde meest bezochte toeristische attractie van Nederland). “De riviercruisemarkt is interessant voor ons en daarom kijken wij met enthousiasme uit naar de nieuwe steiger die in aanbouw is.”

Ingrid Kraakman, storemanager van de op de Zaanse Schans gevestigde kaaswinkel Henri Willig Kaas: “Om de service hoog te houden, verzorgen wij cursussen voor alle ondernemers op het gebied van gastvrijheid, bijvoorbeeld voor Chinezen. De Chinese markt is het grootst bij ons en daarom is het belangrijk om bij hun wensen en behoeften aan te sluiten.”

Winkels nog een keer: “Rederijen en touroperators verwachten steeds meer flexibiliteit. Op het laatste moment wil de passagier bepalen waar zij die dag naar toe gaan. Kun je hier in faciliteren, dan heb je een streepje voor.”

En tenslotte Kraakman andermaal: “De cruisemarkt vereist een lange adem voordat je de resultaten van je inspanningen ziet. Samenwerken met elkaar is de sleutel tot succes.”

Wacht, nog een keer Winkels: “De riviercruise en motorchartervaart genereren in de Amsterdam regio een omzet van ruim 54 miljoen euro. Absoluut de moeite waard dus!”

Contactgegevens
Amsterdam Cruise Port
De Ruijterkade 7 13e etage
1013 AA Amsterdam
branches: Passenger shipping
fax:
tel: +31 20 723 5170

meer informatie