Amsterdam de efficiëntste cruisehaven

03 april 2014

  

We blijven nog even in de wereld van de zee- en riviercruises, waar de Amsterdamse haven onlangs een prestigieuze prijs in de wacht sleepte. Wie wil er nu niet worden gekozen tot beste haven voor zijn ‘Most Efficient Port Services’?

Tijdens de vakbeurs ‘Cruise Shipping Miami’ (10-13 maart) kreeg onze haven deze onderscheiding door het gerenommeerde vakblad Cruise Insight. Tevens ontving Amsterdam een nominatie van Royal Caribbean Cruise Line voor zijn uitstekende dienstverlening. Royal Caribbean is met drie rederijen (Royal Caribbean International, Azamara Club Cruise en Celebrity Cruises) goed voor circa vijftien procent van de calls in Amsterdam.

Belangrijkste criterium voor de prijs is de efficiënte samenwerking tussen alle partijen bij de afhandeling van cruiseschepen en hun passagiers. Een trotse Alma Prins-Droog, cruisemanager van Havenbedrijf Amsterdam NV, noemde de prijs en de nominatie een erkenning voor het werk van alle betrokken partijen om de cruiseschepen in Amsterdam zo goed mogelijk te faciliteren. Zij noemde de sleepdiensten, agenten, loodsen, afvalinzamelaars, afhandelaars van de koffers, touroperators, de terminal, de nautische verkeersleiders en de patrouillevaartuigen.