Amsterdam wint prijs als topcruisebestemming

22 september 2016

 

Cruisepassagiers hebben in groten getale Amsterdam gekozen als beste cruisebestemming van 2016 in de regio Britse eilanden & West Europa. Zij hebben hun keuze medio september kenbaar gemaakt op de site Cruise Critic, ’s werelds grootste online cruise community. Alma Prins, cruisemanager Havenbedrijf Amsterdam zegt: 'Wij zijn ontzettend trots op deze onderscheiding. Vooral omdat de cruisepassagiers zelf onze hoofdstad hebben gekozen als nummer 1. Wij zijn het publiek erg dankbaar en we hopen iedereen nog vaak te mogen verwelkomen!'

Dit jaar was de eerste keer dat Cruise Critic de Cruisers’ Choice Destination Awards uitgereikt heeft. Wereldwijd heeft Cruise Critic in 15 regio’s onderzocht welke bestemmingen het best gewaardeerd werden. Overall winnaar is Sint-Petersburg in Rusland, terwijl ook de Europese rivier cruises opmerkelijk hoge scores behaalden. Cruise Critic heeft wereldwijd 160.000 cruise reviews over circa 500 schepen en 300 havens en benadrukt dat de passagiers niet beloond worden voor hun review. Het bedrijf is een dochter van het beursgenoteerde Trip Advisor, de grootste reiswebsite ter wereld met meer dan 385 miljoen onpartijdige reizigersbeoordelingen.

Reputatie bestemming
Onderzoek door de site geeft aan dat cruisepassagiers zich voornamelijk laten leiden door de reputatie van een bestemming. Dit geldt zowel voor de passagiers die voor het eerst een cruise doen als voor de ervaren cruise passagier. Cruise Critic geeft aan dat een cruise de bijzondere mogelijkheid biedt meerdere bestemmingen in één reis te verkennen. Daarom kiezen zij hun reisprogramma zeer zorgvuldig en laten ze de tijd die ze in een bepaalde haven aan land kunnen besteden zwaar meewegen. 

Compliment en aanbeveling
Met zo veel verschillende cruise-alternatieven, zijn de passagiers blij met persoonlijke en onafhankelijke aanbevelingen van anderen, die al in bijvoorbeeld Amsterdam geweest zijn. Als een bestemming gekozen wordt als beste stad om te bezoeken, is dat dus niet alleen een compliment, maar ook een kostbare aanbeveling. Aldus de Cruise Critic organisatie. De samengevatte beoordeling op Cruise Critic beschrijft Amsterdam als mooie stad, waar veel te ontdekken is, musea van wereldklasse, veel cultuur, uitstekende restaurants en sprookjesachtige rondvaarten door de grachten.