Amsterdamse havenregio presenteert zich op Transrussia Moskou

24 april 2013

  

HollandportsgrootDe Amsterdamse havenregio is deze week vertegenwoordigd op de Transrussia beurs in Moskou. Transrussia is de grootste logistieke vakbeurs in de regio en een ontmoetingsplek van havens en logistieke dienstverleners en rederijen uit Rusland, de Baltische staten en Scandinavië.

Amsterdam presenteert zich samen met de zeehavens van Groningen en Zeeland onder de vlag van HollandPorts. Op de stand zijn naast het Havenbedrijf Amsterdam NV, VCK Logistics, Waterlandterminal en Forkliftcenter vertegenwoordigd.

Rusland en de Baltische staten is voor de Amsterdamse havenregio een interessant gebied. Michael van Toledo, Clustermanager Logistics van Havenbedrijf Amsterdam: "85% van de omzet van de Amsterdamse stuwadoors  komt voort uit het behandelen van short-sea lading. Een flink deel van die lading komt via Rusland en de Baltische staten de Amsterdamse havenregio binnen. Denk aan forest products (pulp, hout en papier) en ferro en non-ferro.  Amsterdam speelt in deze regio ook een belangrijke rol op het gebied van olie en gas."

Jeroen Brauns van VCK Logistics sluit zich hierbij aan. "VCK is van origine gericht op Scandinavië, Finland en Rusland en is actief in de markt van de commodities. Wij zijn hier om producenten en expediteurs te interesseren in Amsterdam als alternatief voor Rotterdam en Antwerpen. Contacten leggen en bestendigen is het doel voor deze week."

Forkliftcenter neemt voor de tweede keer deel aan deze beurs. Forkliftcenter handelt wereldwijd in de markt van gebruikte liftapparatuur. Sales Manager Patrick Willems. "We zijn al zo'n vier jaar actief in het Zwarte Zee-gebied en de Oekraïne. Als volgende stap willen we meer business halen uit de Baltic en St. Petersburg. Op z'n drukke beurs als Transrussia is de gezamenlijke Holland-stand een uitstekende uitvalsbasis".