Bedrijvendag brengt initiatieven en kansen

14 maart 2014


Lees hier het artikel over de duurzame en innovatieve bedrijvendag van afgelopen maandag 10 maart, waar ook Amports en AYOP bij aanwezig waren. Bron: www.dichtbij.nl


VELSEN - In het Dudok Huis van Tata Steel vond maandag 10 maart de innovatieve en duurzame bedrijvendag plaats. Circa 200 ondernemers en 160 leerlingen kwamen op het evenement af. Hoogtepunt in de ochtend was de komst van André Kuipers.

Onderdeel van het avondprogramma was een presentatie van Ed Nijpels, die in zijn betoog aangaf dat de doelstellingen uit het energieakkoord realistisch zijn, kijkend naar de inventiviteit van het bedrijfsleven. 'De IJmond is al goed op weg', voegde hij hieraan toe.

Workshops
De bedrijvendag bood ondernemers via workshops, een beursvloer, presentaties en een mobiliteitskaravaan met voertuigen op schone brandstoffen informatie over de mogelijkheden van én tools om duurzaam te ondernemen. Energiebesparing, duurzame mobiliteit en duurzaam gebouwbeheer stonden centraal.

Techniek
De organisatie lag in handen van Milieudienst IJmond en de Techniek Campus. Deze laatste partij was aangesloten om scholieren van het Kennemer College en Technisch College Velsen te enthousiasmeren voor techniek en de samenwerking op te zoeken met het onderwijs en het bedrijfsleven.

IMG_20140310_094824Het ochtendprogramma was voor de scholieren. Via een bezoek aan de beurs en de interactie met de aanwezige ondernemers maakten zij verder kennis met het vak techniek en het bedrijfsleven. Aan het einde van de ochtend gaf André Kuipers de leerlingen een kijkje in het leven van een astronaut. Kuipers stond in zijn betoog stil bij het belang van techniek en innovatie. 'We moeten blijven innoveren en daarin is de nieuwe generatie de spil.'

Lokale initiatieven
De bedrijvendag bracht initiatieven en kansen samen. Zo kondigde Bert Pannekeet, directeur Milieudienst IJmond aan dat het succesvolle initiatief GreenBiz Beverwijk dit jaar wordt uitgezet binnen de hele IJmond. Tata Steel, Provincie Noord-Holland, Gemeente Velsen, Milieudienst IJmond en energie-exploitanten Alliander en Dalkia ondertekenden een samenwerkingsovereenkomst naar een verkenning van de mogelijkheden die de restwarmte van Tata Steel de IJmond biedt.

 

Contactgegevens
Tata Steel
Wenckebachstraat 1
1951 JZ Velsen-Noord
branches: Industrie and trade in the port area
fax:+ 31 251 470 000
tel: + 31 251 499 111

meer informatie