Succesvolle bijeenomst Zeehavens Amsterdam bij Telstar

13 december 2013

 

Zo’n vijftig vaste adverteerders en freelance medewerkers van ‘Zeehavens Amsterdam’ hebben op vrijdag 13 december een informatieve bijeenkomst bijgewoond in het Tata Steel Stadion in Velsen-Zuid. Centraal stonden de diverse communicatie-uitingen van Amports. Naast Zeehavens Amsterdam, dat zesmaal per jaar verschijnt, ging het ook over content marketing en de kracht van social media.

Na een inleiding door Amports-directeur Laura Keegstra over de diverse communicatie-uitingen van Amports - het magazine, de website, de elektronische nieuwsbrief (Havenflits) en social media- behandelde hoofdredacteur Bart Stam historie, doelstellingen en plannen voor Zeehavens Amsterdam. Daarbij werden aan het eind de zes themanummers besproken voor 2014: energie, havenregio, cruises, logistiek, opleidingen & arbeidsmarkt en food. Dit leverde een boeiende dialoog op met de zaal alsmede diverse bruikbare tips en ideeën voor redactionele artikelen.

Jeroen Wooning (on-line salesmanager van Navingo), sprak over het belang van content marketing voor bedrijven om hun boodschap zo effectief mogelijk te presenteren aan de buitenwereld: het gebruik van social media in relatie tot andere communicatie-uitingen als websites en persberichten. Saskia Koster, eigenaar van mediabureau DutchContent, liet interessante resultaten zien over het gebruik van social media in de Amsterdamse havenregio. Daaruit blijkt dat het inschakelen van Amports, met zijn grote bereik van social media en de maandelijkse Havenflits, een versterkend effect heeft op het bereiken van de juiste doelgroep.

131213 016De bijeenkomst werd rond 18.00 uur afgerond met een borrel, een gezamenlijk matchdiner en het bijwonen van de voetbalwedstrijd Telstar-Almere City FC die helaas met 1-3 verloren ging voor de thuisclub. Tijdens het matchdiner ontving Tom Ruijter (Libelle Service) het Telstar-fanpakket voor zijn bijdrage aan het bespreken van de nieuwe themanummers van Zeehavens Amsterdam in 2014. 
Links op de foto: Tom Ruijter van Libelle Service
Foto: Evert Bruinekool

Foto's

Bekijk hier de alle foto's van de bijeenkomst.