Blom BV zet alle zeilen bij

06 augustus 2015


SAIL 2015 is ook voor Sleepdienst en Dekschuitenverhuurderij Blom BV een bijzondere periode, waarin ‘alle zeilen bijgezet moeten worden’. Deze editie worden we ingehuurd door Port Towage Amsterdam om de tall ships te assisteren en deze schepen naar hun afmeerplekken te brengen. Daarvoor zetten we twee sleepboten in, de Joke en de Nancy. Ons werkterrein strekt zich dan uit tussen Amsterdam en IJmuiden.” Behalve het beschikbaar stellen van dan sleepboten verhuurt Blom aan een handvol partijen dekschuiten.
 

BlomSAIL 2015 is ook voor Sleepdienst en Dekschuitenverhuurderij Blom BV een bijzondere periode, waarin ‘alle zeilen bijgezet moeten worden’. Directeur Nancy Blom: “Wij zijn heel druk met een aantal projecten in de binnenstad, en zullen dus onze werkzaamheden moeten aanpassen en om SAIL heen plannen. Dat betekent vanaf hier, dat is de Coenhaven, steeds heel voorzichtig tussen de drukte van alle bootjes heen varen. Maar improviseren is aan ons wel toevertrouwd. Ons werk verandert elke dag.” Vergt SAIL op die manier enig aanpassingsvermogen van Blom, het nautische evenement genereert ook extra business. “Met SAIL zijn we er natuurlijk altijd bij. Deze editie worden we ingehuurd door Port Towage Amsterdam om de tall ships te assisteren en deze schepen naar hun afmeerplekken te brengen. Daarvoor zetten we twee sleepboten in, de Joke en de Nancy. Ons werkterrein strekt zich dan uit tussen Amsterdam en IJmuiden.” Behalve het beschikbaar stellen van dan sleepboten verhuurt Blom aan een handvol partijen dekschuiten. Blom: “Die zullen worden

ingezet voor extra afmeermogelijkheden voor de bootjes en schepen. Nog een paar dekschuiten en pontons zijn bedoeld voor het publiek om de festiviteiten op het water beter te kunnen volgen.”

Of de directeur zelf nog van SAIL ga genieten? “Nou, ik zal die dagen vooral aan het werk zijn. Maar mijn ouders zijn dol op SAIL en maken met de Joke altijd wel even een rondje. Dus als het even uitkomt, stap ik bij hen aan boord.”
www.dekschuitenenpontons.nl