Conquest MB1 kiest Ter Haak Terminal als thuisbasis

04 oktober 2015

 

De Amsterdamse terminals en Havenbedrijf Amsterdam zetten zich in om de havens in Amsterdam en IJmuiden op de kaart te zetten voor de offshore-industrie. De tegelijk nieuwste als forse stap in die richting is de komst van het 1.400 tons kraanschip Conquest MB1. De Ter Haak Group biedt ruimte aan dit nieuwe initiatief.

Eigenaar van de Conquest MB1 is het Nederlandse Conquest Offshore dat bekendheid verwierf met o.a. de bergingswerkzaamheden van de Costa Concordia in Italië. Behalve voor bergingen en wrakverwijdering exploiteert het bedrijf kraanschepen voor de bouw- en installatiewerkzaamheden voor havens, de olie- & gas- en offshore-windindustrie, ontmanteling van olieplatformen. Conquest Offshore kiest voor Amsterdam als thuishaven wegens de internationaal strategische positie en aansluiting op de visie van IJmuiden en Amsterdam voor de bediening van de offshore- industrie.

Conquest -MB1Op de dertig hectare grote USA Terminal in de Cacaohaven wordt een kade van driehonderd meter vrijgemaakt voor huisvesting van land- en drijvende kranen in de klasse driehonderd ton en zwaarder. Ook wordt er, in eerste instantie, 40.000 m2 vrijgemaakt voor mobilisatie en demobilisatie van offshore gerelateerde en heavy lift-projecten.