Control Union Testing & Inspection wint tender Pacific Drilling Services, Inc.

25 februari 2013

 

Control Union Testing & Inspection heeft onlangs een vijfjarig contract gewonnen bij Pacific Drilling Services, Inc. voor de inspecties aan boord van vier van de meest moderne ultra-diepwater boorschepen van de Stille Oceaan. Aanvullend geldt dit voor vier extra boorschepen die in aanbouw zijn, deze zullen uiterlijk in 2015 ingezet gaan worden. Met specialistische kennis, jarenlange ervaring en speciale testapparatuur is Control Union Testing & Inspection als zusteronderneming van Peterson, een betrouwbare partner voor de inspectie, het testen en certificeren van alle soorten apparatuur voor de offshore-industrie.

 Ron Winands, Managing Director van Control Union Testing & Inspection legt uit: “Het winnen van dit contract is een zeer belangrijke mijlpaal voor ons. Het geeft ons de gelegenheid om de diversiteit van onze activiteiten te vergroten en laat zien dat we onze diensten op een wereldwijde schaal kunnen uitvoeren. Voor Pacific Drilling zullen we inspecties uitvoeren betreffende hijs- en hefmiddelen, drilling equipment, offshore kranen en overdruk kleppen (psv’s). Speciale onderzoeken zoals DROPS, Derrick en inspecties op kranen,- helikopterplatforms en tankinstallaties maken ook deel uit van dit contract. Alle certificaten en rapport zijn 24 uur per dag beschikbaar via onze  database met beveiligde internettoegang.

 Naast onze huidige services in de Noordzee, de Middellandse Zee, India en Brazilië, worden wij door middel van dit contract met Pacific Drilling actief in de Golf van Mexico, Nigeria en Zuid-Korea. We kijken uit naar de samenwerking met Pacific Drilling.”