Damen Shiprepair Oranjewerf

02 juli 2015

 

Bron: www.maritiemnieuws.nl
Op 1 juli 2015 veranderde de naam van Oranjewerf Scheepsreparatie B.V. officieel in Damen Shiprepair Oranjewerf. Oranjewerf maakt al sinds 1989 deel uit van de Damen Shipyards Group. Met deze naamsverandering wordt de laatste stap gezet in de integratie van de werf in Damen Shiprepair & Conversion, een onderdeel van de Damen Shipyards Group. Dit stelt Damen Shiprepair Oranjewerf in staat om haar klanten ook in de toekomst dezelfde hoogwaardige service te blijven bieden.

Oranjewerf werd in 1949 opgericht en heeft jarenlange ervaring en veel expertise op het gebied van scheepsreparaties. Ook de samenwerking tussen Damen Shipyards Group en Oranjewerf gaat ver terug, te weten 26 jaar.

Damen Shiprepair & Conversion beschikt over een netwerk van vijftien reparatie- en conversiewerven over de hele wereld. De afgelopen vijf jaar hebben diverse scheepswerven een naamsverandering ondergaan om deze te integreren in de scheepsreparatiedivisie.

 

"We willen ons naar onze klanten toe profileren als één groep, één naam, één kwaliteit”, aldus managing director Ronald Otten van Damen Shiprepair Oranjewerf. “Deze naamsverandering betekent dat we ons presenteren als één reparatiegroep, wat vooral naar onze buitenlandse klanten toe belangrijk is. Als we op een van onze werven niet in staat zijn om een schip te dokken of te repareren, kunnen we een beroep doen op de andere werven in ons netwerk. Dat betekent dat we onze klanten nog beter van dienst kunnen zijn.”


Vandaag te zien bij Damen Shiprepair Oranjewerf
Jeen van der Werf, commercieel manager: "Op dit moment liggen er twee gemeente ponten in het dok. Het schip Lelie C (foto) van Cebo Marine wordt bij ons op de werf omgebouwd tot cementtanker. Het bijna negentig meter lange schip ligt inmiddels niet meer in het dok, maar nog wel aan de kade."