De kroon op het werk

02 mei 2013

Foto 1 Koningsvaart HF

Een aantal dagen prijkte een grote oranje ‘A’ met kroontje op het Havengebouw. Uiteraard als eerbetoon aan de nieuwe koning. We hadden bij Amports dus letterlijk de kroon op het werk.


Dat leidde intern tot de vraag hoe hoog het Havengebouw zou zijn mét de tijdelijke versiering erbij. Hoewel andere bronnen spreken van 54 meter, antwoordde de gebouwbeheerder zeer resoluut: 64 meter. Met de zes meter hoge opblaaskroon komen we dus uit op 70 meter. Oud-havenmeester Cor Oudendijk was er het dichtst bij en wint een toegangskaart voor Het Scheepvaartmuseum.

Nu we het toch over het Havengebouw hebben; op de dertiende verdieping genoten medewerkers van Amports en ORAM met familieleden en vrienden van de Koningsvaart. Naast het directievaartuig ms Havenbeheer zagen zij ook de sleepboot Argus van Iskes deel uitmaken van de begeleidende vloot. Alle hulde trouwens voor schipper Jan de Jong van de Havenbeheer en de Nautische Sector voor de vlekkeloze vaartocht. En hulde aan Passenger Terminal Amsterdam (PTA) voor de opvang van de duizenden gasten, voorafgaand aan de inhuldiging in De Nieuwe Kerk.