Dorothy Winters voltijds actief voor AYOP

07 juli 2016

 

Dorothy Winters is per juni werkzaam als business development manager offshore bij Amsterdam IJmuiden Offshore Port (AYOP). Nadruk in deze functie ligt op offshore-wind: het is voor het Noordzeekanaalgebied zaak de uitzonderlijk gunstige ligging én de kwaliteiten van de hier gevestigde bedrijven bij installatie en onderhoud van de geplande windparken krachtig voor het voetlicht te brengen. 

Windenergie maakt de komende vijf tot acht jaar een schaalsprong, waarbij drie nieuw geplande windparken een vertienvoudiging (3.500 MW) van het huidige opgestelde vermogen gaan opleveren. “Een meerderheid van de parken komt letterlijk voor de deur te liggen”, zegt Winters. “En dat is nog maar het begin. Het momentum voor offshore wind is aangebroken. Het Noordzeekanaalgebied heeft zich de afgelopen jaren bewezen als een offshore-windregio. We liggen geografisch heel gunstig en onze bedrijven hebben een uitstekend trackrecord in de complexe offshore-markt. Dat bleek bij de assemblageactiviteiten bij HCT voor het Westermeerwindproject op het IJsselmeer, maar ook bij ondersteuning van de installatie van een project als Luchterduinen. We hebben alles: ruimte, infrastructuur, expertise.” 

De marktbenadering wordt uitgerold aan de hand van het Wind@work2.0-programma. Het accent ligt hierbij op het vormen van een herkenbare centrale ingang voor beslissers in de markt en andere relevante partijen. Winters kan de weg wijzen naar wat bedrijven in het Noordzeekanaalgebied samen en individueel in huis hebben om tot slimme en kosteneffectieve oplossingen te komen.

Tot het takenpakket van de kersverse business development manager behoort ook aandacht voor renewables en offshore-olie & gas, inclusief de ontmanteling van verouderde installaties. 

Dorothy -WintersWinters combineerde hiervoor twee functies: marketeer bij Havenbedrijf Amsterdam en programma-manager offshore-wind bij de AYOP. Wind@work2.0 wordt verder ondersteund door Havenbedrijf Amsterdam, gemeente Velsen, Provincie Noord-Holland Regionale Ontwikkelingsmaatschappij Noordzeekanaalgebied en Zeehaven IJmuiden. Dat maakt enerzijds de voltijdse inzet van Winters mogelijk, anderzijds betekent dat de start van een unieke samenwerking binnen de regio.