Drijvend dok Oranjewerf bespaart tijd

24 februari 2015

 

Bij Oranjewerf Scheepsreparatie (onderdeel van Damen Shiprepair & Conversion) weten ze als geen ander dat het in de maritieme industrie draait om tijdsbesparing. Dat die factor is doorgevoerd in de dagelijkse praktijk bleek bij het dokken van de Ankergracht (lengte 130 meter, breedte 19 meter) van rederij Spliethoff.

Jeen van der Werf, commercieel manager bij Oranjewerf Scheepsreparatie, licht toe: “Ons drijvend dok heeft het voordeel dat schepen in een zeer kort tijdsbestek droog zijn te zetten. Dat levert een interessante tijdwinst en geldbesparing op voor de klant.” Meer precies: er was maar tweeëneenhalf uur pompen nodig om het schip droog in het dok te krijgen, waarna de werkzaamheden aan de Ankergracht konden beginnen. Het schip is de volgende dag alweer vertrokken. De werkzaamheden zijn binnen de gestelde tijd uitgevoerd en de betrokken partijen waren zeer tevreden.

De opdracht is binnengekomen via de Damen Shiprepair Sales Policy; een beleid dat onder meer gericht is op goede onderlinge samenwerking binnen de Damen Shiprepair & Conversion-Group. Door schepen wanneer nodig elders onder te brengen, kunnen klanten optimaal geholpen worden. In het geval van Spliethoff kon Oranjewerf Scheepsreparatie direct van dienst zijn om het schip te dokken. Damen Shiprepair Amsterdam, waarvan de Amsterdamse rederij vaste klant is, had niet
onmiddellijk ruimte voor de onderhoudsbeurt van de Ankergracht. •

Contactgegevens
Damen Shiprepair Oranjewerf
Nieuwendammerdijk 542
1023 BX Amsterdam
branches: Ship repair, crane building and technical services, Offshore oil and gas services
fax:+31 20 634 75 33
tel: +31 20 634 75 11

meer informatie
nu op twitter
  • ma 1 jan 00 @ 0:00
    Twitter exception: Invalid or expired token.
    Twitter Exception