Duurzame cacao, betere chocolade

03 april 2014


Amsterdam is de grootste cacaohaven ter wereld en onderstreept dat de laatste jaren met een groot chocoladefestival (Chocoa) in het voorjaar dat bestaat uit diverse activiteiten.

Chocoa -250Ruim 4500 mensen bezochten dit weekeinde Het Scheepvaartmuseum om de vele chocolades te proeven. Chocolademakers uit de hele wereld waren aanwezig om toelichting te geven. De multimedia tentoonstelling ‘For the love of chocolate’ in het museum gaf bezoekers inzicht hoe cacaoplantages zijn opgezet.

Meer dan twintig cacaoboeren uit veertien landen hadden hun cacao naar Amsterdam gebracht om dit te laten keuren en proeven op de Chocoa Trade Fair door de chocolademakers en andere cacaogebruikers. De tweede Chocoa Conferentie bracht vertegenwoordigers van industrieën, overheden, ngo’s en cacaoproducerende landen bij elkaar.

In de volgeboekte masterclass in Hilton Amsterdam leerden sterrenchefs alles ver duurzame en goede chocolade van topchef Maricel Presilla uit New York. Chocoa werd maandagavond in het Hilton-hotel afgesloten met een chocoladediner dat onder leiding van mevrouw Presilla en Hilton chef Franz Condé tot stand gekomen was.

De Stichting Chocolade Festival is initiatiefnemer van Chocoa om te laten zien dat betere chocolade alleen van goede cacao gemaakt kan worden. ‘Good cocoa better chocolate’ is dan ook de slogan van Chocoa.

Contactgegevens
Scheepvaartmuseum
Kattenburgerplein 1
1018 KK Amsterdam
branches: Sundries
fax:
tel: +31 20 523 22 22

meer informatie