Eervolle vermelding EMYA voor het scheepvaartmuseum

21 mei 2013

 

Het Scheepvaartmuseum heeft een eervolle vermelding gekregen tijdens de uitreiking van de European Museum of the Year Award. De uitreiking vond plaats in Tongeren op de jaarlijkse bijeenkomst van het European Museum Forum.

De award werd gewonnen door het Riverside Museum, het Schotse museum over Transport en Reizen. Willem Bijleveld, algemeen directeur van Het Scheepvaartmuseum: “namens ons hele team wil ik het Riverside Museum nogmaals van harte feliciteren met deze award. Wij hadden de award bijna gewonnen, want we hebben een eervolle vermelding gekregen van de jury. Dat is hoe dan ook een prachtige internationale erkenning van de vernieuwing die Het Scheepvaartmuseum de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. We staan aan de top!” 

Uit het juryrapport: The maritime museum is a landmark in the city and explores new ways of creating 'waves' in society thanks to creative uses of technology. The EMYA 2013 Judging Panel was impressed by the overall approach that allows visitors of all ages and backgrounds to get immersed in a maritime universe.

De European Museum of the Year Award (EMYA) wordt sinds 1977 uitgereikt aan musea die nieuwe doelgroepen hebben weten te trekken met een bijzondere sfeer, presentatie en interpretatie. In aanmerking komen nieuwe en vernieuwde musea. Dit jaar waren 28 musea uit 22 landen genomineerd.

Bron: www.hetscheepvaartmuseum.nl

 

 

Contactgegevens
Scheepvaartmuseum
Kattenburgerplein 1
1018 KK Amsterdam
branches: Sundries
fax:
tel: +31 20 523 22 22

meer informatie