Feestelijke start Maritieme Academie Holland

17 oktober 2013

Bron: http://www.maritiemeacademieholland.nl  

Maritieme -Academie -HollandGisteren vond de feestelijke en officiële start plaats van de Maritieme Academie Holland in Hèt Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Hiermee is een nieuw sterk maritiem samenwerkingsverband ontstaan waarin zes onderwijsinstellingen samenwerken in onderwijs, cursussen en trainingen, onderzoek en voorzieningen zoals simulatoren.


De samenwerking beslaat de volle breedte van het maritiem technisch en maritiem nautisch onderwijs voor een nog betere doorlopende leerlijn vmbo, mbo en hbo. De Maritieme Academie Holland wil flink investeren in innovatieve voorzieningen en wil de krachten bundelen om jongeren te interesseren voor één van de vele maritieme opleidingen. De afstemming van trainingsprogramma's, specialisaties, gezamenlijke ontwikkeling van materialen, investeringen en het gebruik van elkaars voorzieningen heeft een hoge prioriteit.

De volgende onderwijsinstellingen maken deel uit van de Maritieme Academie Holland:

  • Dunamare Onderwijsgroep: Maritiem College Velsen en Maritieme Academie Harlingen
  • ROC Nova College Maritiem in IJmuiden en Harlingen
  • ROC Noorderpoort Zeevaart in Delfzijl (voormalige zeevaartschool Abel Tasman)
  • ROC Friese Poort afdeling Maritieme Techniek in Sneek
  • Hogeschool van Amsterdam | Hogere Zeevaartschool 
  • NHL hogeschool | Maritiem Instituut Willem Barentsz op Terschelling en Maritieme Techniek / Scheepsbouwkunde in Leeuwarden


Quotes van de drie sprekers:

"Door bundeling van de aanwezige specialistische kennis, kunde en voorzieningen zetten we de beschikbare middelen zo efficiënt mogelijk in met voordelen voor studenten, docenten, onderwijsinstellingen en, heel belangrijk, het bedrijfsleven"

- Hans Snijders, voorzitter College van Bestuur Nova College

"Om onze sterke internationale maritieme positie te handhaven, moeten we samenwerken om ook in de toekomst voldoende knappe koppen en gouden handjes voor onze maritieme sector op te leiden"

- Thecla Bodewes, directeur-eigenaar Bodewes groep

"Grote felicitatie voor deze mijlpaal in maritiem onderwijsland, het bedrijfsleven omarmt dit initiatief met beide armen"

- Albert Engelsman, managing-director Royal Wagenborg Shipping BV


Meer weten tijdens Herfstvakantie?
Lucas Land
manager PR
Maritieme Academie Holland
T. +31 (0)23 530 20 78
M. +31 (0)6 2358 9275
E. land@maritiemeacademieholland.nl