Foto-expositie Machiel Kraaij in SHIP

09 maart 2018

 

In het Sluis Informatiepunt (SHIP) is er sinds begin februari elke drie maanden een nieuwe foto-of kunstexpositie te zien. Machiel Kraaij trapte af met een expositie van zijn prachtige foto’s van het havengebied (t/m 28 april). 

KraaijKraaij is o.a. fotograaf voor het Noord Hollands Dagblad en het Amports magazine Zeehavens Amsterdam, hij maakt bijvoorbeeld indrukwekkende foto’s voor de rubriek Nachtwacht.  

De foto’s van Machiel Kraaij komen u misschien bekender voor dan zijn naam. Hij maakt  namelijk voor het magazine Zeehavens Amsterdam (Amports) de prachtigste foto’s, waaronder de foto’s voor de Nachtwacht. Dit zijn foto’s bij nacht of zonsondergang in het havengebied.

Kraaij is een veelzijdig fotograaf met een brede interesse. Het is goed te begrijpen dat hij met zijn foto’s uit het havengebied de aftrap mocht doen van de wisselende exposities (kunst en fotografie) die de komende tijd te zien zijn in het Sluis Informatiepunt (SHIP). Sinds begin februari hangt hier in het restaurantgedeelte een selectie van het werk van Machiel Kraaij dat tot 28 april te bewonderen is. Het betreft beelden van het hele Noordzeekanaalgebied en de schepen in alle denkbare vormen. Van drijvende kranen naar de lichterpalen tot de majestueuze cruiseschepen die IJmuiden of Amsterdam aandoen. En niet te vergeten de zeereuzen als de tankers en bulkschepen die SHIP dagelijks passeren bij het in- en uitvaren van de Noordersluis. 

Mocht u als kunstenaar of fotograaf geïnteresseerd zijn om bij SHIP te exposeren laat het weten via cees@ship-info.nl. De voorwaarden om te exposeren is wel dat de foto’s of kunstwerken industrieel, haven of scheepvaart gerelateerd zijn. De expositie is net als SHIP, 7 dagen in de week van 10.00 uur tot 17.00 uur geopend en is vrij toegankelijk. Meer informatie: ship-info.nl en neem ook eens een kijkje op www.machielkraaijfotografie.com.