Fotoboek "Werken op het Water"

08 december 2014

Als promotie-organisatie voor de Amsterdamse havenregio ondersteunen wij graag initiatieven die bijdragen om het verhaal van de haven te vertellen. Zo is er nu een prachtig fotoboek in de maak over werken op het water. De makers – fotograaf Eveline Renaud en journalist Paulette Mostart - beschrijven hun boek als volgt. 

Fotoboek “Werken op het water” 

Het fotoboek ‘Werken op het water' geeft een bijzonder, niet alledaags kijkje achter de schermen van alles wat zich op en rond het water van de Amsterdamse haven en de grachten afspeelt. 

De foto’s, aangevuld met korte, levendige teksten, laten zien hoe gevarieerd het werk van de havendienst, de loodsen, de rondvaartboten, of de mannen die het vuilnis bij tankers en cruiseschepen ophalen is. Natuurlijk komt ook de Amsterdamse haven zelf uitgebreid aan bod. Er is veel aandacht voor de dynamiek en het karakter van de Amsterdamse haven; ecologisch, duurzaam en modern. Dit boek is geen gewoon toeristisch fotoboek. Het is een getrouwe weergave van de werkelijkheid, een eerlijk boek over mannen en vrouwen die hun brood verdienen op het Amsterdamse water. 

Omdat de makers van het boek een zo gevarieerd mogelijk beeld willen geven van het werk in de haven, willen ze graag een aantal toonaangevende bedrijven uit de haven benaderen om mee te doen aan het boek. Graag nemen zij contact op met uw bedrijf om een afspraak te maken om binnenkort een keer mee te varen of lang te komen voor een reportage. 

Bent u geinteresseerd? Neem dan contact op via amports@amports.nl

 

Bekijk hier de voorbeeldversie:

WOHW-cover