Gaastra International Sportswear opent Europees hoofdkantoor in Minervahaven

22 januari 2013

 


Het aantal aan mode gelieerde bedrijven in Amsterdam is de afgelopen jaar flink gegroeid. Met Stadhaven Minerva levert de Amsterdamse haven haar creatieve bijdrage aan de veranderingen binnen de Nederlandse mode-industrie. Vooraanstaande modebedrijven die hier al zijn neergestreken, zijn: Barts, Sole Technology,  Desigual en North Poste. Nieuwste aanwinst: Gaastra International Sportswear.
 

Olympisch tintje

Gaastra International Sportswear opende op 20 januari jl. op feestelijke wijze de deuren van haar nieuwe onderkomen in Stadhaven Minerva. De nautische hotspot van mode-stad Amsterdam. De opening had een Olympisch tintje. Topzeilster en winnares van Olympisch Zilver ‘12 Marit Bouwmeester verzorgde samen met Gaastra’s commercieel directeur Marc Kooiman de openingsceremonie. Het nieuwe Europese hoofdkantoor is gevestigd aan de Minervahavenweg 3 en strekt over 4.300 m2. De twee enorme verdiepingen met showrooms werden gedurende de festiviteiten goed in gebruik genomen. Het internationaal gerenommeerde merk toonde haar  Fall-Winter 2013 collecties voor ‘men, women & junior’. De modeshow werd afgesloten met de nieuwe denimlijn Gaastra Blue. 

Gaastra

Gaastra is een internationaal nautische sportswear brand, met zowel performance als casual collecties voor heren, dames en kinderen. Het bedrijf dankt zijn internationale reputatie aan de uitgekiende mix van functionaliteit en fashion, die consequent wordt doorgevoerd in Gaastra Pro, Gaastra Sportswear en Gaastra Footwear. Gaastra begon in 1897 als ambitieuze en innovatieve zeilmakerij in Sneek. Ruim een eeuw later leeft het voort als iconisch ‘heritage’ sportmerk met internationale allure en dito achterban uiteenlopend van professionele zeilers tot stijlbewuste liefhebbers van het nautische erfgoed. Gaastra is officieel partner in de mooiste internationale zeilevents. Ook is zij de trotse sponsor van pro-zeilteams als Team Azzura en Yethou in de meest prominente regatta’s en het fraai gerenoveerde Scheepvaartmuseum in Amsterdam.

Gaastra is onderdeel van McGregor Fashion Group B.V., opgericht in 1993. www.gaastra.eu 

Stadhaven Minerva

Stadhaven Minerva is een historisch deel van de haven in hartje Amsterdam. Het is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een rijk geschakeerd gebied voor creatieve ondernemers, cultuur, evenementen en culinaire belevenissen. Het bruist in Stadhaven Minerva van creativiteit en nieuwe bedrijven, met name in de sectoren mode, media en vormgeving. Vooraanstaande bedrijven die hier al zijn neergestreken, zijn: modebedrijven Barts, Sole Technology,  Desigual, North Poste, Gaastra, reclamebureaus Saatchi & Saatchi, Aegis and N=5, Brand New Design, productiebedrijf Rick Engelkes, Tuvalu Media, United Broadcast Facilities, architectenbureau Dedato en Hot Item.

Het ruige industriële karakter van de haven, het inspirerende uitzicht over het IJ en de korte afstand naar het Centraal Station (slechts 10 minuten fietsen) maken Stadhaven Minerva een gewilde locatie. Dé plek voor de creatieve sector.