Handelsmissie Ivoorkust 8 t/m 12 februari 2015

08 februari 2015

 

Al ruim 40 jaar bezoekt Amsterdam Ports Association  in wisselende delegaties de vaargebieden in West Afrika. Zowel het havenbedrijfsleven als Havenbedrijf Amsterdam N.V.  vinden het belangrijk om regelmatig West-Afrika aan te doen vanwege de belangrijke relaties die we daar hebben en om de Amsterdamse Haven te promoten. 

Ivoorkust brengt ca. 40 % van de cacaowereldproductie voort. Amsterdam e.o. behandelt ruim 15% van die wereldproductie en is hiermee de grootste cacaoverwerkingsregio ter wereld. Enkele van de Amsterdamse controle- en veembedrijven zijn bij de missie aanwezig, zoals CWT Commodities, Katoennatie en Vollers Holland.

Cargill, cacao verwerker, Ter Haak Group, stevedoring, Forkliftcenter voor heavy equipment en TMA Group als complete logistieke dienstverlener, nemen eveneens deel aan deze missie. 

Doel van de reis naar Ivoorkust is het versterken van de banden met de cacaosector en het verladend bedrijfsleven in Ivoorkust, zowel in Abidjan als in San Pedro, en het behouden en mogelijk uitbreiden van vervoer- en handelsstromen.

Volg Amports van 8 t/m 12 oktober via Twitter voor een dagelijkse update van deze missie: Twitter @amports