Haven begroet twee nieuwe bouwhubs

11 december 2018

 

Bouwlogistiek over water in Amsterdam neemt een vlucht. Na de komst van Bouwhub Amsterdam aan de Papierweg verrijst elders ook aan de Ankerwerg de bouwhub van VolkerWessels Bouwmaterieel en Beelen.

Bouwhub KleinBouwhub Amsterdam is een initiatief van drie jonge ondernemers Ömer Arslan, Said Arslan en Jurian Borst in samenwerking met Dekker Transport & Tankopslag en Van ’t Hek Groep. De locatie fungeert als op- en overslaglocatie voor bouwmaterialen voor projectontwikkelaars en hoofdaannemers in de Metropool Regio Amsterdam. De eerste projecten in de Houthavens worden al bevoorraad. Het trio werkt samen met de Hogeschool van Amsterdam, dat elk semester minimaal vier studenten levert voor continu-onderzoek naar de hub en zijn omgeving.

Ruime ervaring
VolkerWessels Bouwmaterieel heeft ruime ervaring op het gebied van binnenstedelijke bouwlogistiek. In Utrecht wordt al jaren gewerkt met een Bouw- Hub aan de rand van de stad. Vanuit de BouwHub wordt het totale logistieke proces van de bouwketen (van leverancier tot bouwplaats) gemonitord en gecoördineerd. De leveranciers worden zonder wachttijden gelost, de leveringen worden geconsolideerd tot dagpakketten en daarna op efficiënte wijze vervoerd naar bouwprojecten in de binnensteden.