Havenbedrijf Amsterdam start beveiliging van riviercruise

22 augustus 2016

 

Als grootste turn-around haven voor riviercruise in West Europa, neemt Havenbedrijf Amsterdam het voortouw om de beveiliging van riviercruiseschepen en hun passagiers te bevorderen tijdens de aanlopen in Amsterdam.

Veiligheid passagiers belangrijk

Volgens Alma Prins, salesmanager Cruise Havenbedrijf Amsterdam, is riviercruise één van de snelst groeiende sectoren in de toeristenindustrie en worden dit jaar meer dan 1.800 riviercruiseschepen en ruim 450.000 passagiers verwelkomd. “Wij hechten grote waarde aan de veiligheid van onze bezoekers. Afgelopen periode zijn er helaas veel meldingen van inbraken aan boord van de schepen gemeld. Controle op de afmeerplekken van riviercruiseschepen moet incidenten tegengaan en aan de passagiers een gevoel van veiligheid geven. Daarom worden vanaf nu op de drukst bezette riviercruiselocaties in Amsterdam in de nachtelijk uren surveillance uitgevoerd en bewaking ingesteld.”, aldus Prins.

Overeenkomst met M&M Beveiliging

Riviercruise -beveiligingVoor het extra beveiligen van de Amsterdamse riviercruiselocaties heeft Havenbedrijf Amsterdam een overeenkomst afgesloten met de firma M&M Beveiliging, die aanzienlijke ervaring heeft opgebouwd in de beveiliging van zeecruiseschepen, maar ook beveiligingstaken uitvoert voor riviercruiserederijen.

Mo Khalfaoui, Managing Director van M&M Beveiliging vindt het een goede zaak dat er nu actief maatregelen worden genomen voor de beveiliging van riviercruiseschepen. “De beveiliging van zeecruiseschepen is wettelijk geregeld door een ISPS code, waarbij gecertificeerde beambten alle controles, bewaking en X-ray scanning van  passagiers en bagage uitvoeren. Maar bij riviercruiseschepen bestaan nauwelijks juridische voorschriften op het gebied van beveiliging”, zegt Khalfaoui. 

Inzet security surveillance

M&M Beveiliging wordt nu ingezet voor surveillance en bewaking tijdens de nachtelijke uren op De Ruijterkade, steiger 17 en 18, De Ruijterkade Oost, steigers A,B,C,D, De Ruijterkade West, Veemkade (PTA) en Javakade. “We zijn blij dat we met M&M een ervaren partij hebben gevonden die ons hierin gaat ondersteunen. Veiligheid is tegenwoordig een veelbesproken thema. Samen met de riviercruiserederijen gaan we onderzoeken hoe we dit onderwerp verder uit kunnen diepen voor de toekomst. Voor dit seizoen en volgend seizoen nemen we in ieder geval het voortouw en streven naar een optimale klantbeleving”, aldus Koen Overtoom, CEO a.i. Havenbedrijf Amsterdam.