Havenbedrijf Amsterdam lanceert logistieke routeplanner

06 november 2015

 

Havenbedrijf Amsterdam NV heeft de Intermodal Planner Port of Amsterdam gelanceerd. De digitale transportplanner geeft een actueel inzicht in intermodale lijnverbindingen via short sea (kustvaart), binnenvaart, spoor en weg.

De online planner toont de mogelijke intermodale routes naar vrijwel alle locaties in Europa – om daarmee het intermodale achterland van de havens in de Amsterdamse havenregio te ontsluiten. Ook maakt de zoekmachine het mogelijk intermodale dienstverleners te vinden voor het vervoer van lading tussen achthonderd terminals in 45 landen. De planner bepaalt de meest optimale route uit meer dan 11.000 directe verbindingen.

Intermodal -plannerVoor de intermodale planner heeft HbA een nieuwe functionaliteit laten ontwikkelen waarbij voor- of natransport via de weg geïntegreerd is met spoor, binnenvaart en short sea. Indien er in eerste instantie geen directe intermodale route gevonden wordt, zullen alternatieve routes getoond worden met verlengd voor- of natransport via de weg waardoor de gebruiker toch een intermodale verbinding kan vinden.

 

Intermodale terminals
Voor elk netwerk geldt dat een toename in verbindingen zowel de mogelijkheden als de efficiency vergroten. De Intermodal Planner is beschikbaar om logistieke bedrijven of planners te ondersteunen en transportdiensten te promoten. De Amsterdamse havenregio kent diverse intermodale dienstverleners, zoals BCA/Ter Haak, Holland Cargo Terminal (HCT), VCK, SCS Multiport, Container Terminal Vrede, MEO en Container Terminal Beverwijk (CTB). Met input van deze partijen kwam de digitale transportplanner tot stand.

Zie voor de planner: intermodalplanner.portofamsterdam.com