Höegh Amsterdam voor het eerst in Amsterdamse haven

16 december 2013

Bron: Havenbedrijf Amsterdam
Fotografie: Max Dijksterhuis

Höegh Amsterdam aan de Amsterdamse kade. (Foto Haven Amsterdam / Max Dijksterhuis)'Op maandag 16 december, verwelkomde het Havenbedrijf Amsterdam het schip ‘de Höegh Amsterdam’. Het schip is op 18 oktober van dit jaar te water gelaten en kan maar liefst 6.500 auto’s vervoeren. De eerste reis van het schip ging van Ulsan in Zuid Korea naar Amsterdam. Adjunct Havenmeester Aart Hiemstra reikte de Höegh Amsterdam tijdens de maidencall het havenschildje uit: “Het is een enorme eer dat uw schip de naam van onze stad draagt.


Feestelijk onthaald door Adjunct Havenmeester Aart Hiemstra

Sinds de zeventiger jaren is Höegh Autoliners wereldwijd een toonaangevende vervoerder van auto's. De zogenaamde roll-on-roll-off schepen vervoeren nieuwe auto's, trucks en zogenaamde zware machines.

Naar Amsterdam vervoert Höegh met name nieuwe auto’s en nieuwe machines van Japanse makelij, die geladen en gelost worden door Waterland Terminal en ontvangen worden op het terrein van Koopman Car Terminal.

Historisch gezien is Amsterdam een belangrijke bestemming voor ons”, aldus Mr Ingar Skiaker, CEO van Höegh Autoliners, “Amsterdam was ons eerste Europese kantoor buiten Oslo. Sindsdien is de Amsterdamse haven een belangrijke Europese haven voor Höegh Autoliners. Het begon met het verschepen van Nissan auto’s, later kwamen daar ook zware machines van Hitachi, Kobelco en Komatsu bij die in Amsterdam worden gelost. Vandaag de dag is Amsterdam voor Höegh een belangrijke export haven. Het was voor ons dus heel duidelijk dat een van onze schepen de naam Amsterdam zou krijgen.”

Contactgegevens
Port of Amsterdam NV
De Ruyterkade 7
1013 AA Amsterdam
branches: Authorities and institutions
fax:+31 20 620 98 21
tel: +31 20 523 45 00

meer informatie