Holland America Line eerste keer in IJmuiden

24 mei 2014

Persbericht: Holland America Line

IJmuiden, 24 mei 2014 - Vanochtend is het ms Prinsendam van de Holland America Line voor de allereerste keer aangekomen in de haven van IJmuiden. Een bijzonder moment voor het schip en de haven.


HAL-250Tijdens de traditionele Key & Plaque ceremonie kreeg Kapitein Andre van Schoonhoven uit handen van Franc Weerwind, burgemeester van IJmuiden, het havenschildje overhandigt. ‘’We zijn blij – en ook ’n beetje trots – dat de Holland America Line heeft gekozen voor IJmuiden als Port of Call. De Holland America Line staat in de cruisemarkt voor bijzondere kwaliteit. En zij spreekt tot de verbeelding, zeker voor ons, Hollanders,’’ aldus Weerwind.

Foto: Key & Plaque ceremonie aan boord van ms Prinsendam 

Het ms Prinsendam biedt ruimte aan 835 gasten en is daarmee het meest intieme schip binnen de Nederlandse vloot van Holland America Line. Tussen juni en augustus 2014 maakt het ms Prinsendam nog zeven Europese rondreizen vanuit de haven van IJmuiden. Ook in 2015 keert het schip terug naar de haven van IJmuiden. Tussen mei en september 2015 worden er vanuit de haven van IJmuiden acht rondreizen naar Europa aangeboden, variërend van de poolcirkel en IJsland tot Ierland en de Baltische staten.

Meer info
Voor meer informatie over Holland America Line cruises en alle reisschema’s, kijk op de 

Nederlandstalige website www.hollandamerica.nl of bel 0800-7245 425.