Hoogstandje bij Shipdock

14 december 2012Een bijzonder beeld bij Shipdock in Amsterdam: de GMS Endeavour ‘vliegt’ op zo’n 50 meter hoogte, een prachtig en uniek gezicht.


ShipdockDe GMS Endeavour is een multifunctioneel en zelf heffend vaartuig met eigen voortstuwing, dat wordt ingezet voor offshore constructiewerk (self-elevating and self-propelled jack-up barge). Ze is gebouwd door Gulf Marine Services (GMS) in Abu Dhabi (UAE) en gebaseerd op een Nederlands ontwerp van GustoMSC in Schiedam. De GMS Endeavour arriveerde vanuit Engeland, na het succesvol afronden van een windmolen installatie-project voor de Engelse kust.

De reden van dit mooie en hoge tafereel is dat het vaartuig bij Shipdock een verlenging van de poten ondergaat. GMS vergroot met deze aanpassing het werkbereik van dit schip. Waar tot nog toe arbeid werd verricht in 50 meter diep water kan er na de verlenging van de poten tot een waterdiepte van 60 meter worden gewerkt. Hierdoor is dit het enige schip in zijn soort dat op deze diepte kan werken. Wellicht dat we in Amsterdam in de toekomst nog vaker van dit soort indrukwekkende beelden kunnen genieten. Shipdock heeft zich immers in de afgelopen jaren geprofileerd als een sterke speler in de offshore markt.

Auteur: Boris Coret

www.shipdock.nl

Contactgegevens
Damen Shiprepair Amsterdam BV
tt. Vasumweg 125-131
1033 SG Amsterdam
branches: Ship repair, crane building and technical services, Industrie and trade in the port area, Offshore oil and gas services
fax:+31 20 631 57 91
tel: +31 20 631 82 18

meer informatie