HoorbaarMinder wint Gouden Decibel award!

15 november 2016

 

Dinsdagavond 8 november nam Ton van Breemen, Projectleider van HoorbaarMinder, met trots de Gouden Decibel award in ontvangst. Het project HoorbaarMinder van Havenbedrijf Amsterdam werd door de vakjury als winnaar gekozen in de categorie Overheid. 

De Gouden Decibel Award is een initiatief van Stichting Innonoise en de Nederlandse Stichting Geluidshinder. Met de uitreiking van de diverse awards willen de initiatiefnemers meer aandacht vragen voor het geluidshinder probleem en het oplossen ervan.

Ton van Breemen: ‘Ik ben erg trots dat ik deze prijs namens Havenbedrijf Amsterdam in ontvangst mag nemen. Dat HoorbaarMinder was genomineerd vond ik al een hele eer én dan nog winnen ook, dat is natuurlijk fantastisch!’. ‘Iedereen die op ons project heeft gestemd heel erg bedankt. Het is fijn om te merken dat andere mensen ook waarderen dat wij de geluidshinder in het Amsterdamse havengebied aanpakken’.

De Publieksprijs is gewonnen door Heijmans met 23% van de stemmen. HoorbaarMinder eindigde bij de publieksprijs als tweede met 19% van de stemmen.

 

Over HoorbaarMinder

Eind november 2015 is Havenbedrijf Amsterdam gestart met de campagne HoorbaarMinder. Deze campagne heeft als doel de piepende (achteruit)rijalarmen van rijdend materiaal in het Amsterdamse havengebied, zoals vrachtwagens, shovels, hijskranen en heftrucks, te vervangen door een ruissignaal. Dit leidt tot een aantrekkelijker leefklimaat rond het havengebied én op de werkplek.