Internationaal hoofdkantoor ICL Fertilizers naar Amsterdam

05 februari 2015

 

De Israëlische meststoffenproducent ICL Fertilizers, met vorig jaar en omzet van $6,7 miljard, opent zijn hoofdkantoor in Amsterdam. Dat levert 300 banen op, bovenop de 160 werknemers die al werkzaam zijn bij de productielocatie van ICL aan de fosfaatweg in Amsterdam.

Lange historie

De geschiedenis van ICL Fertilizers in Amsterdam gaat terug tot 1906, toen de Amsterdamsche Superfosfaat Fabriek (ASF) een terrein in erfpacht kreeg met afmeermogelijkheden voor zeeschepen. Sinds 1982 maakt het bedrijf onderdeel uit van het internationaal opererende ICL Fertilizers, aanvankelijk onder de naam Amsterdam Fertilizers BV ofwel Amfert.

Innovatie

ICL Fertilizers houdt zich bezig met de productie, verkoop en distributie van kunstmest en kunstmest grondstoffen. ICL produceert meer dan een miljoen ton aan kunstmest per jaar voor klanten in Europa en ook daarbuiten en investeert de komende jaren fors in (duurzame) innovatie. 

Minimaal tot 2040

Relatief kort geleden was het nog maar de vraag of ICL in Amsterdam zou blijven. De in 2028 aflopende erfpacht zette het investeringsprogramma op losse schroeven. Samen met andere bedrijven in de Coen- en Vlothaven startte ORAM een succesvolle lobby voor verlenging van de erfpacht. Inmiddels is door het stadsbestuur in het coalitieakkoord vastgelegd dat Coen- en Vlothaven minimaal tot 2040 behouden blijven voor havenbedrijvigheid.

 

 

 

 

Contactgegevens
ICL Fertilizers Europe C.V.
Fosfaatweg 48
1013 BM Amsterdam
branches: Dry & liquid bulk handling terminals
fax:+31 20 686 83 28
tel: +31 20 581 51 00

meer informatie