Iskes in de Caraïben

04 februari 2016

 

Sleep- en bergingsbedrijf Iskes Towage & Salvage uit IJmuiden breidt zijn activiteiten uit naar Zuid-Amerika. In Frans-Guyana, een buurland van Suriname, begint de onderneming sleepdiensten in de havensteden Cayenne en Kourou. Dit gebeurt in een samenwerkingsverband met het Nederlandse baggerbedrijf De Boer uit Sliedrecht, dat al enige tijd in Frans-Guyana zit. Omdat Iskes ook al actief was in de Caraïben, vonden beide partijen elkaar om mee te doen aan een tender voor het project dat een duur heeft van twaalf jaar.

Argus -IskesDe sleepboot Argus, momenteel operationeel in Aruba, gaat vanaf maart met een baggerboot van De Boer in Cayenne opereren. Bedoeling is dat op langere termijn een gecombineerde sleep- en baggerboot dit werk gaat uitvoeren. Vergouwen hoopt in de loop van 2017 te beschikken over een dergelijk vaartuig. Met de bouw ervan moet overigens nog worden begonnen. 

Expansie

Iskes kende vorig jaar sowieso een expansie van haar vloot in het Amsterdam-Noordzeekanaalgebied. Zo kwam sleepboot Venus in de vaart en maakte de onderneming verder bekend nog twee andere vaartuigen te hebben besteld: de Telstar en een zusterschip van de Argus, waarvan de naam nog niet bekend is en ook bedoeld voor werkzaamheden in de Caraïben.