Jubelstemming op jubileumfeest

01 mei 2014

Tekst: Pieter van Hove 

Wie zelfs maar een beetje IJmuidens zeewater door de aderen voelt stromen, had op 10 april een plaatsje bemachtigd in de Felison Cruise-terminal. Daar vierde Zeehaven IJmuiden N.V. het feest van het jaar: haar 25-jarig jubileum!

Directieleden van alle (grote) havenbedrijven, het voltallige Velsens college van burgemeester en wethouders, (voormalige) leden van de Raad van Commissarissen, uiteraard de aandeelhouders en niet te vergeten de (oud-)medewerkers van het eerste in Nederland geprivatiseerde havenbedrijf. En dan zullen we nog wat mensen over het hoofd hebben gezien, zo groot was de belangstelling om bij het jubileumfeest aanwezig te zijn.

Velsens burgemeester Franc Weerwind prees in zijn toespraak het enthousiasme en doorzettingsvermogen van het havenbedrijfsleven, verenigd in Zeehaven IJmuiden N.V. Ook keek hij vooruit naar de toekomst die volgens Weerwind uitermate zonnig is voor Zeehaven IJmuiden. Klaas Kloosterboer ontving van Zeehaven-directeur Peter van de Meerakker het boek Zeehaven IJmuiden N.V., de haven van 1876 tot nu met onder meer bedrijfsportretten die de afgelopen maanden in IJmuider Courant/Dagblad Kennemerland hadden gestaan.

Iedere gast kreeg na afloop van de receptie het boek, samen met het door Conny Braam geschreven De onweerstaanbare bastaard, over het vooroorlogse leven in IJmuiden. Plus een bijzondere editie van Zeehavens Amsterdam: met een aangepaste omslag ter gelegenheid van het jubileum. Voor een kippenvelmoment zorgden de schepen in de IJmondhaven, die op enig moment luid begonnen te toeteren.

Contactgegevens
Zeehaven IJmuiden N.V.
Halkade 4
1976 DC IJmuiden
branches: Authorities and institutions
fax:
tel: +31 255 547 000

meer informatie