Jubilerend NPRC zet volgende stap

06 november 2015

Bron: Zeehavens Amsterdam - ICT Special

Binnenvaartcoöperatie NPRC viert haar tachtigjarig jubileum. In de laatste editie van Zeehavens Amsterdam, met als thema ICT, is te lezen dat Nederlands grootste binnenvaartvervoerder groeit van vervoerder naar integrale dienstverlener. De coöperatie biedt losplanning aan en neemt de verantwoordelijkheid voor het voorraadbeheer over.

De corebusiness blijft vervoer over water, maar door slim gebruik van ICT is het mogelijk voorraadkosten te reduceren, de efficiency te verhogen en daardoor de supply chain te optimaliseren. NPRC merkt dagelijks dat de supply chain aan sterke verandering onderhevig is. Onder andere door mondialisering en outsourcing, wordt logistiek steeds complexer en spelen steeds meer variabelen een rol. Door de zichtbaarheid van de binnenvaart in de supply chain te vergroten, is het mogelijk de logistieke keten te optimaliseren. Stefan Meeusen, directeur van NPRC: “We werken toe naar end-to-end visibility. Wat we doen, is het transparant maken van data waardoor we real-time informatie kunnen verschaffen aan klanten. Dat gaat onder andere via een app waarbij alle informatie van sleutelmomenten, zoals de laad- en lostijden van een schip, in real-time gedeeld wordt met de klant en deze klant sneller kan schakelen.”

Stefan -MeeusenDonderdag 5 november vierde NPRC het tachtigjarig jubileum samen met een groot aantal klanten en relaties met een havenrondvaart op de Hydrograaf. Op deze foto ontvangt Stefan Meeusen (rechts) een geschenk uit handen van Ronald Paul, directeur Infrastructuur & Maritieme Zaken (COO) bij Havenbedrijf Rotterdam.

 

Lees hier het hele interview met Stefan Meeusen in Zeehavens Amsterdam.