Losgetrokken vissersschip Petten eerst naar IJmuiden gesleept

23 oktober 2013

Bron: http://www.haarlemsdagblad.nl

IJMUIDEN - Het vissersschip Z75 Zeldenrust dat vorige week bij Petten op een strekdam liep, is dinsdagavond even na 18 uur vlotgetrokken. Het is naar IJmuiden gesleept en begon woensdagmiddag aan de reis naar Schiedam.
 

De duwboot Joop1 duwde de Zeldenrust naar de Middensluis. De resi gaat naar verwachting binnendoor, in plaats van over zee richting het terrein van bergingsbedrijf Mammoet in Schiedam. Daar wordt bekeken in hoeverre het schip beschadigd is en wat ermee gaat gebeuren. ,,Maar het feit dat het schip daar naartoe kan worden gesleept, laat zien dat het zeewaardig is. Dat is op zich een goed teken'', aldus de zegsvrouw van Rijkswaterstaat.

De Z75 Zeldenrust uit Zeebrugge was donderdag aan het vissen toen het net in de schroef terechtkwam en het schip onbestuurbaar raakte. De boot sloeg lek en strandde bij het Noord-Hollandse Petten.

Bekijk hier het filmpje:
http://www.haarlemsdagblad.nl/regionaal/ijmond/article25262733.ece/Losgetrokken-vissersschip-Petten-ligt-in-IJmuiden?lref=r_regionaal

Contactgegevens
Mammoet Nederland B.V.
Witte Hekweg 4
1951 HL Velsen-Noord
branches: Offshore oil and gas services, Industrie and trade in the port area, Ship repair, crane building and technical services
fax:
tel: +31 88-6502050

meer informatie